Topdanmark lancerer forsikring mod hackerangreb

Flere og flere virksomheder føler sig udsatte for hacker- eller virusangreb, og derfor lancerer Topdanmark nu en forsikring mod cyberangreb.

Foto: Liselotte Sabroe. Topdanmark giver nu mulighed for at forsikre mod hackere.
Læs mere
Fold sammen

I takt med den teknologiske udvikling bliver flere og flere virksomheder udsat for digitale trusler i form af hacker- eller virusangreb, og det har Topdanmark nu taget konsekvensen af.

Således lancerer landets næststørste forsikringsselskab nu en forsikring mod cyberangreb til de små og mellemstore virksomheder.

»Vi har rigtig mange små og mellemstore virksomheder som kunder, og vi kan se, at de tit har spørgsmål om cyberangreb, og der har vi selvfølgelig kunnet rådgive dem et stykke ad vejen, men når det ER gået galt, så har der ikke været en forsikring. Det var afsættet til at lave den her forsikring, som hjælper virksomhederne med at få genoprettet driften,« siger Lars Hem Simonsen, erhvervs- og industridirektør i Topdanmark.

Som Berlingske Business tidligere har beskrevet, ser den internationale forsikringsgigant Lloyd's cyberforsikringer som det næste store forretningsområde for forsikringsselskaberne, da cyberangreb ifølge Lloyd's kostede den globale økonomi 445 milliarder dollar i 2014.

Særligt store amerikanske selskaber er begyndt at tage den digitale trussel mere og mere alvorligt, og tendensen spreder sig i hele verden, siger Lloyd's topchef Inga Beale. Også Topdanmark mærker en stigende efterspørgsel på forsikring mod cyberangreb.

»Vi oplever hyppigere og hyppigere, at vores kunder er opmærksomme på, at de enten er blevet hacket eller har en risiko for at blive hacket, og at de har brug for hjælp,« siger Lars Hem Simonsen.

Han henviser til en undersøgelse af erhvervsdrivendes datasikkerhed, som Megafon har foretaget, hvor 201 tilfældigt udvalgte erhvervsdrivende i segmentet 0-5 ansatte har svaret. Undersøgelsen viser, at knap hver fjerde har været udsat for en computervirus eller hacking.

Undersøgelsen viser videre, at halvdelen kun i mindre grad eller slet ikke føler sig rustet til at kunne bære det økonomiske tab, som følge af at virksomhedens systemer måtte bliver lagt ned af en computervirus eller et hackerangreb.

Ifølge Lars Hem Simonsen vil cyberforsikringen, som Topdanmark lancerer nu, bestå af en basisdækning, der koster 845 kr. årligt.

»Den grundlæggende forsikring er, at hvis ens hjemmeside bliver lagt ned, eller data bliver ødelagt eller krypteret, så dækker forsikringen en genskabning af de data, så man kommer tilbage på sporet og kan komme ud og betjene sine kunder igen,« siger Lars Hem Simonsen og tilføjer, at man har mulighed for at udvide forsikringen med driftstab.

I dag har mange virksomheder forsikret sig mod angreb på virksomhedens netbank - hos Topdanmark gælder det omkring halvdelen af kunderne - og det er Lars Hem Simonsens forventning, at selskabets nye forsikring mod cyberangreb over tid vil blive lige så udbredt.