Topdanmark: Gunstig konkurrence giver vækst bedre end marked

Forsikringskoncernen Topdanmark fastholder forventningerne til indeværende regnskabsår og venter at komme bedre ud af året end konkurrenterne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Topdanmark venter fortsat en præmievækst på 2-3 pct. i skadesforsikring, som det også var tilfældet efter tredje kvartal 2013. I hele 2013 var væksten 1,5 pct.

- Vi kan vokse bedre end markedet. I gennem 2013 har vi har en gunstig konkurrencesituation. Vi har trukket flere kunder fra konkurrenterne end de fra os og det venter vi kan fortsætte, siger Christian Sagild, administrerende direktør i Topdanmark, til Ritzau Finans.

- Der kommer lidt indeksregulering her fra nytår, konkurrencesituationen er gunstig og så mindsker vi misforholdet i præmierne primært for indboforsikring, siger direktøren, der derfor tror, at Topdanmark kan vokse mere end markedet.

Nettooverskuddet - den såkaldte modelmæssige resultatprognose - ventes på 950 til 1050 mio. kr. I 2013 tjente Topdanmark 1468 mio. kr. efter skat.

Den modelmæssige resultatprognose viser på hvilket niveau resultatet ventes at lande, såfremt en række forudsætninger om afkastet på de finansielle markeder opfyldes.

Forsikringskoncernens combined ratio ventes fortsat at lande på 91-92. Den var på 91,5 i 2013.