Topdanmark-chef: Brande har sat et aftryk på resultatet

Foto: Jan Jørgensen

Det solrige og tørre vejr har sat sit aftryk på resultaterne i første halvår hos forsikringskoncernen Topdanmark, hvor resultatet af skadeforsikring er faldet med omkring 33 pct. i første halvår af 2018 mod samme periode sidste år.

Det vurderer finansdirektøren i Topdanmark, Lars Thykier.

- Det usædvanligt tørre vejr i andet kvartal i år har været medvirkende årsag til flere brandskader. Blandt andet har vi haft tre omfattende brandskader som følge af brug af ukrudtsbrændere. Men der har også været store brande på erhverv, der ikke har haft med det tørre vejr at gøre, siger Lars Thykier.

I første halvår endte posten af præmieindtægter på skadeforsikring på 4574 mio. kr. mod 4477 mio. kr. i samme periode sidste år. Mens resultatet af skadeforsikring endte på 659 mio. kr. i første halvår 2018 mod 988 mio. kr. i samme periode sidste år.

- Generelt kan man vist sige, at lige så heldige vores kunder var med at undgå brandskader i andet kvartal 2017, ligeså uheldige har de været i andet kvartal i år. Det har påvirket skadeforløbet negativt med omkring 80 mio. kr. i forhold til et normalt andet kvartal, siger finansdirektøren.

I forretningsdelen Topdanmark Liv, der udbyder pensionsordninger, er det gået anderledes positivt. Da der har været en vækst på omkring 20 pct. Lars Thykier vurderer, at væksten kan tilskrives stabile afkast og konkurrencedygtige priser.

/ritzau/FINANS