Topdanmark: Analytikere giver Topdanmark lille pil op

Forsikringskoncernen Topdanmark overrasker positivt på flere poster med selskabets regnskab for andet kvartal, hvis man sammenligner det med estimater indsamlet af Ritzau Estimates. Analytikerne mener imidlertid efter regnskabets offentliggørelse, at der er tale om et lidt blandet resultat - dog mest til den gode side.

Foto: Liselotte Sabroe. Christian Sagild, direktør i Topdanmark.
Læs mere
Fold sammen

- På mange punkter er regnskabet en blandet fornøjelse. Der er nok en lille pil op. De gør det lidt bedre på forsikringsresultatet og på investeringsresultatet, siger Jacob Pedersen, analytiker i Sydbank, til Ritzau Finans

Topdanmark opjusterer da også forventningerne for 2015 med 50 mio. kr.

- Men det havde set anderledes ud, hvis de ikke havde solgt beboelsesejendomme og dermed har fået en engangsindtægt på 111 mio. kr. Havde det ikke været for det, havde det været en nedjustering på 50 mio. kr. i stedet for en opjustering, slår Jacob Pedersen fast.

Det er specifikt det tekniske resultat på skadesforsikringsdelen, som analytikerne, ser positivt på. Det forsikringstekniske resultat af skadesforsikring landede på 431 mio. kr. mod ventet 338 mio. kr. af analytikerne og 402 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

- Det er det, der trækker det op, siger Thomas Eskildsen, analytiker i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

De gyldne tider fortsætter for Topdanmark. Adm. direktør, Christian Sagild, uddyber:

 

Også Jacob Pedersen ser det forsikringstekniske resultat som solidt.

- På trods af lidt lavere indtægter, leverer man et bedre forsikringsteknisk resultat, end jeg havde regnet med - også når man korrigerer for afløb, siger Jacob Pedersen.

Der er dog også forhold, der trækker ned. For eksempel at det nu er tredje kvartal i træk, at Topdanmark er ude og sænke deres forventninger til bruttopræmieindtægterne.

- Det er en skidt udvikling i et hårdt marked. Men investorerne skal være opmærksom på, at de stadig tjener penge, selv om bruttopræmieindtægterne udvikler sig knapt så godt som forventet, påpeger Jacob Pedersen og tilføjer:

- Trenden i forhold til bruttopræmieindtægterne og konkurrencen, er noget, vi kommer til at holde rigtig godt øje med de næste kvartaler.

De to analytikere er dog lidt uenige om, hvordan investorerne bør reagere på Topdanmarks regnskab.

Jacob Pedersen mener ikke, at der skal ske det store med aktien.

- Den steg lidt til at starte med, men jeg synes egentlig, at det er retfærdigt nok, at den er kommet tilbage omkring nullet, mener Jacob Pedersen.

Thomas Eskildsen er imidlertid enig med de investorer, der indledningsvist har været ude at købe Topdanmark-aktier.

- Aktien skal en lille smule op på det her, synes Thomas Eskildsen.

Omkring tre kvarter efter offentliggørelsen af selskabets regnskab falder Topdanmark-aktien med 0,2 pct. til 186,5 kr.