Topchefen for Coops kæder går til internationalt topjob

Koncerndirektør i Coop, Michael Løve, siger farvel til Coop og goddag til en fremtid som direktør i stor international detailhandelsvirksomhed.

Foto: Malte Kristiansen. Michael Løve.
Læs mere
Fold sammen

Koncerndirektør i Coop, Michael Løve, der har ansvar for kæderne Kvickly, Irma, SuperBrugsen, Fakta og Dagli' Brugsen skifter til et job som direktør i stor international detailhandelsvirksomhed. Det er stadig uklart hvilken, og den oplysning vil Coop ikke give.

Det tyder på, at det er en stor, børsnoteret virksomhed, men hvilken virksomhed, der er tale om, vil Coop først oplyse i næste uge. Børsen erfarer, at det er den store britiske detailvirksomhed Kingfisher, som er ny arbejdsplads for Michael Løve. Kingfisher har en omsætning på over 100 milliarder kroner.

Kingfisher er ikke helt uvant med Coop-folk. Nuværende administrerende direktør i Coop, Peter Høgsted, var nemlig en del af Kingfishers direktion fra 2008-12.

»Jeg er ked af, at vi må sige farvel til Michael for vi har haft et fremragende samarbejde gennem det seneste halvandet år, og alle kæderne er inde i en særdeles positiv udvikling. Men jeg er også stolt over, at Coop – igen – har leveret en topchef til en stor virksomhed,« siger adm. direktør Peter Høgsted.

Michael Løve kom ind i Coops direktion i 2014. Før da var han kædedirektør for koncernens største kæde, SuperBrugsen. Han kom til Coop som nyuddannet civilingeniør i 2001 og blev efter en række job logistikdirektør. Herfra blev han driftsdirektør i Københavns Lufthavne i 2009, inden han kom tilbage til Coop i 2011 som kædedirektør og stod i spidsen for genrejsningen af SuperBrugsen.

»Jeg har været ualmindelig glad for mine år i Coop. Men jeg har fået en unik mulighed for at realisere en drøm om at prøve kræfter med udlandet og få den oplevelse det er sammen med min familie,« siger Michael Løve.