Topchef vipper Rockwool-familien af pinden

Den nye topchef i Rockwool mener ikke, at Thomas Kähler kan bestride en direktør-stilling og være næstformand i bestyrelsen samtidig. Derfor har Kähler fået valget mellem at være aktiv i virksomheden eller i bestyrelsen.

Produktion af rockwool på fabrikken Rockwool i Ø. Doense ved Hobro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Thomas Kähler har som femte generation i familien bag Rockwool siddet på posten som adm. direktør for Rockwool Scandinavia og samtidig været næstformand for bestyrelsen i Rockwool International de sidste to og et halvt år. Men nu er det slut med både at blæse og have mel i munden, skriver Børsen.

»I min verden kan man ikke både sidde i formandskabet og samtidig være koncernledelsen,« siger Rockwools nye adm. direktør, Jens Birgersson.

Således fik Thomas Kähler muligheden for at fortsætte i formandsskabet eller at få en mere operativ rolle i virksomheden. Valget faldt på det sidste, og Thomas Kähler er nu divisionsleder af Systems, som producerer akustiklofter og facadebeklædning.

Thomas Kähler fortsætter som menig medlem i bestyrelsen, mens hans fætter Søren Kähler overtager posten som næstformand.

Jens Birgersson har været topchef i Rockwool siden februar, hvor hans primære opgave har været at gå virksomheden efter i sømmene for at gøre Rockwool mere lønsom. Den svenske topchef har været otte måneder om at præsentere en ny plan for aktiemarkedet, men med et løfte om at øge indtjeningen med 50 mio. euro årligt, var reaktionen positiv trods ventetiden.