Topchef vil gøre Nordea til ledende digital bank i regionen

Nordea vil blive regionens ledende digitale bank, når bankens nye omstruktureringsplan er gennemført.

Foto: TT NEWS AGENCY. Topchef i Nordea, Casper von Koskull, har store fremtidsplaner for banken.
Læs mere
Fold sammen

Det lover administrerende direktør for Nordea, Casper von Koskull, på et pressemøde oven på offentliggørelsen af Nordeas regnskab for fjerde kvartal 2014.

- Det vil gøre os til ledende digital bank i regionen, forudser Casper von Koskull.

- Vi vil blive en mere agil, kosteffektiv bank - den bank som vores kunder ønsker, tilføjer han.

Nordea løftede i regnskabet sløret for de forventede udgifter til omstruktureringen. Regningen ventes at løbe op i 263 mio. euro, eller knap 2 mia. kr. Omstruktureringsprogrammet er døbt "Et Nordea". Det skal løbe i perioden 2016-2018 og fokusere på at gøre banken mere digital.

- Vi bevæger os nu ind på den største transformation, vores bank har gennemgået siden fusionen, siger Casper von Koskull, der erkender, at de næste tre år bliver en enorm forandring for banken.

- Vi vil investere mere end nogensinde før, siger han.

Den store hensættelse skal primært bruges på reduktion i antallet af medarbejdere samt på filialnetværket. Desuden er der sat penge af til nogle af de internationale enheder, fortæller banken.

- Omstruktureringen vil påvirke alle i banken. Vi vil blive nødt til at rokere rundt på medarbejdere, rekruttere nye talenter og se på vores position i Europa, siger Casper von Koskull.