Topchef stopper hos milliardkoncern i Brønshøj

Den mangeårige topchef hos Radiometer, Peter Kürstein, træder tilbage til august.

Peter Kürstein adm. direktør Radiometer Medical A/S. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Efter mange år på posten er det snart slut for adm. direktør hos medicokoncernen Radiometer, Peter Kürstein. Han har torsdag meddelt, at han vil trække sig tilbage den 12. august i år.  Han fortsætter som formand for bestyrelsen for Radiometer, men ny koncernchef bliver Henrik Schimmell, der gennem flere år har været næstkommanderende i virksomheden.

Radiometer har hovedsæde i Brønshøj, og omsætter for 4,5 mia. kr. Selskabet markedsfører instrumenter og løsninger, som giver information om kritisk syge patienter. Peter Kürstein vil forsætte som formand for Radiometer Medical ApS bestyrelse. Han har været i Radiometer i 30 år, hvoraf de sidste 11 år har været som president.

Og Radiometer har været gennem en større rejse i hans tid som topchef og har i dag en global markedsandel på 45 pct. og en solid førerposition på markedet for diagnostik information om syge patienter.

Den nye chef Henrik Schimmell blev i 2008 ansat i Radiometer som Vice President R&D, og fra 2014 har han også ledet Radiometers salgsorganisation i Vesteuropa. Før Henrik Schimmel kom til Radiometer, havde han flere lederstillinger i high-tech virksomheder, inkl. Senior Vice President, Research & Development, GN ReSound Group.

Radiometer har tidligere været børsnoteret, men er i dag ejet af amerikanske Danaher.