Topchef skal i fængsel for stregkodefusk med Lego

En alternativ stregkode på et hjemmeprintet klistermærke sænkede prisen på en Lego-udgave af Tusindårsfalken fra 1500 til blot 275 kroner. Til gengæld skal den tidligere SAP-chef bag stuntet nu 30 dage i fængsel.

Foto: EMMANUEL DUNAND. Dette er ikke Han Solos »Millenium Falcon«, som Thomas Langenbach angiveligt har forsøgt at snyde sig til billigt, men derimod en af hans allierede X-Wing Fighters.
Læs mere
Fold sammen

En tidligere vice president fra SAP's afdeling i Palo Alto, Californien, skal 30 dage i fængsel efter at have snydt sig til lavere priser på Legoæsker i det lokale varehus.

Det skriver Version2.dk.

Ved tre forskellige lejligheder gik Thomas Langenbach ind i Target-forretninger og ombyttede stregkoden på dyre LEGO-æsker med sin egen hjemmeprintede udgave. På den måde gav han sig selv nogle anseelige rabatter på det eftertragtede legetøj, som angiveligt skulle videresælges på Ebay. Det skriver Palo Alto Online.

Blandt andet har han ifølge Business Insider købt det eftertragtede Star Wars-byggesæt Tusindårsfalken, der ellers stod til over 1500 kroner, for blot 275 kroner ved at sætte en falsk stregkode på æsken.

I alt skal han have fusket for knap 2000 kroner, som han i henhold til forliget skal betale i erstatning for sine forbrydelser.

I hans milliondyre hjem i Palo Alto fandt politiet hundredevis af uåbnede LEGO-æsker, samt otte poser med falske stregkoder i hans bil. I følge politiet havde han via sin Ebay-konto solgt over 2.100 varer til en samlet værdi af 30.000 dollars siden april 2011.

På Youtube var Thomas Langenbach faldet over en guide til at forfalske stregkoder. Ifølge ham selv ønskede han blot at teste om det virkede i praksis, og da han blev taget på fersk gerning i maj, nægtede han, at have gjort det bevidst.