Topchef sammenligner HP-bestyrelse med »idioterne i Apple«

Fyringen af HPs topchef Mark Hurd efter en sexsag var lige så tåbelig, som da Apples bestyrelse fyrede Steve Jobs, siger en af verdens mægtigste IT-mænd.

HPs afgåede topchef, Mark Hurd, får opbakning fra sin gode ven, multimilliardæren Larry Ellison, der sammenligner hans fyring med Apples fyring af Steve Jobs. Foto: Lou Dematteis, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Bestyrelsen i HP har lige foretaget den værste personalebeslutning, siden idioterne i Apples bestyrelse fyrede Steve Jobs for mange år siden.«

Sådan konkluderer en af verdens mægtigste IT-mænd, Oracle-topchef og -medstifter Larry Ellison, oven på Hewlett-Packards fyring af topchef Mark Hurd i fredags som følge af slørede bilag, der angiveligt skulle skjule et udenomsægteskabeligt forhold med en 50-årig tidligere skuespiller, som HP havde ansat til at stå for en række markedsføringsarrangementer.

Læs også: Skuespiller i centrum for HP-skandale: Det var ikke meningen

Oracle er verdens største producent af databasesoftware og er tæt partner med HP, som er verdens største IT-producent.

Apple næsten ødelagt

»Den beslutning (i Apples bestyrelse, red.) næsten ødelagde Apple og ville også have gjort det, hvis ikke Steve var kommet tilbage og havde reddet dem,« skriver Larry Ellison i en besked til New York Times.

Han henviser til, at Apple-stifter Steve Jobs blev fyret fra sit job, hvorefter Apple i mange år lignede en synkende skude, indtil bestyrelsen igen ansatte ham som topchef. Siden har Apple sendt blandt andet iPhone-mobiltelefonen og iPad-computeren på gaden og har fået en markedsværdi, der overgår Microsofts.

Læs også: »Jo, det er Ellison på plakaten!«

På det seneste er Steve Jobs' status som næsten-gud dog krakeleret kraftigt. Apple har haft en række kedelige sager med børnearbejde i Kina under produktionen af telefonerne, voldsomme antenneproblemer i den nye iPhone 4 og en række landes myndigheder, der mener, at Apple er lidt for god til at låse kunderne inde i Apple-verdenen.

Ikke i nogens interesse

HPs Mark Hurd og Larry Ellison er gode venner og begge tennisspillere. Mark Hurd spiller ofte i Ellisons hus i Silicon Valley.

»HPs bestyrelse undlod at handle i bedste interesse for HPs ansatte, aktionærer, kunder og partnere. HP-bestyrelsen indrømmer, at den undersøgte anklagerne mod Mark om sexchikane til bunds og fandt, at de helt igennem var falske,« skriver Larry Ellison.

Læs også: Hewlett-Packard-chef fanget i sag om sexchikane

Mark Hurd anses bredt for at være manden, der reddede Hewlett-Packard, hvis ledelse han overtog i 2005 efter karismatiske Carly Fiorina.