Topchef i Solar har redningsplan klar

Grossistvirksomheden Solar har i en længere periode haft en hensygnende forretning, men det skal der nu laves om på med en ny redningsplan.

Direktør Anders Wilhjelm - Solar i Vejen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Grossistvirksomheden Solar har i en længere periode haft en hensygnende forretning, men det skal der nu laves om på med en ny redningsplan, der indebærer digitale bestillinger og lynlevering til byggepladser.

Det skriver dagbladet Børsen.

Topchef Anders Wilhjelm har ifølge eget udsagn hentet inspiration til den nye strategi, der skal redde milliardvirksomheden, fra amerikanske Amazon.

Solars forretningsmodel har lidt skade i en årrække, i takt med, at kunderne selv er begyndt at købe direkte fra producenter over nettet, fordi grossister ses som et dyrt mellemled. Det vil Anders Wilhjelm tage konsekvensen af i den nye plan.

- Eksistensberettigelsen for den klassiske grossistvirksomhed, der distribuerer et vist antal leverandørers produkt, findes ikke i fremtiden. Derfor skal Solar transformeres til en sourcing- og servicevirksomhed. Inden for alle brancher er tendensen, at kunderne gerne vil betale for dét, de har brug for. Ikke mere, udtaler Anders Wilhjelm til dagbladet Børsen.

Solar skal dermed være en professionel indkøber og servicevirksomhed for sine kunder i byggebranchen og industrien i fremtiden. Ifølge Anders Wilhjelm betyder det også, at Solar skal købe op og skabe nye forretningsområder, der kan drive vækst.