Topchef fyret efter tvivlsom gave til håndboldklub

GF Forsikring har smidt den adm. direktør Martin Nielsen på porten. Det sker efter at han uden om bestyrelsen har givet en gavelignende betaling på et millionbeløb til en håndboldklub.

GF Forsikrings administrerende direktør Martin Nielsen er blevet opsagt med øjeblikkelig virkning Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pak dit tøj og gå din vej. Næsten sådan lød beskeden til GF Forsikrings administrerende direktør Martin Nielsen onsdag.

Han har uden om bestyrelsen i selskabet lavet en aftale med en gavelignende betaling af et millionbeløb til håndboldklubben KIF Håndbold Elite A/S. Betalingen har direktøren stået for alene. Men bestyrelsen har ikke ville finde sig i manøvren fra Martin Nielsens side, og bestyrelsen har derfor fjernet ham fra jobbet.

Således kan bestyrelsen ikke udlede, hvad modydelsen for million betalingen er. Måske vil der slet ikke være nogen modydelse, hedder det i en ekstern advokatredegørelse, som GF Forsikrings bestyrelse modtog mandag.

Fyringen af direktøren kom så her i dag onsdag.

»Vi ved ikke, om der er en sammenhæng, men direktøren har lavet en aftale, der ikke kan siges at varetage GF Forsikrings interesser. Og det er netop medlemmernes penge og pligten til at handle som en seriøs finansiel virksomhed, vi skal sikre,«siger bestyrelsesformanden for den medlemsejede virksomhed Gunnar Hansen.

Meddirektør Bjarne Toftlund bliver indtil videre enedirektør.

I en pressemeddelelse skriver GF, at bestyrelsen straks går i gang med at finde en ny administrerende direktør. Desuden er selskabet gået i en dialog med KIF Håndbold Elite A/S for at få en aftale med et klart forretningsmæssigt indhold.

Martin Nielsen selv er meget chokeret over fyringen og begrundelsens for fyringen kommer tilsyneladende helt bag på ham. I et interview med borsen.dk, forklarer han, at han ikke har givet nogen milliongave til en håndboldklub. Samtidig fortæller han, at han ikke vidste, at GF Forsikring ville sende en officiel pressemeddelelse ud om sagen.