Topchef forlader TV 2

Adm. direktør Per Mikael Jensen for­lader TV 2 for at tiltræde en stilling som President og CEO for Metro International i London. Nu skal næste skridt findes for koncernen med over 23 mio. daglige læsere.

Adm. direktør Per Mikael Jensen for­lader TV 2. Han erkender, at det er for tidligt, men kunne ikke sige nej til tilbuddet fra Metro International. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech Andersen
"Jeg har truffet et af de sværeste valg i min karriere. Jeg har haft et fantastisk job i Danmarks stærkeste og sjoveste medievirksomhed, men fik tilbudt et job, som det med min bag­grund var meget svært at sige nej til," siger Per Mikael Jensen.

Hvad ser du som den største udfordring for Metro International?

"Der er mange. Jeg skal lige begynde, inden jeg kommer ind på det. Men en kæmpe udfordring er at tage den koncern, der opfandt gratisaviser og finde ud af, hvad der er næste skridt," siger Per Mikael Jensen, der flytter til London i forbindelse med det nye job.

TV 2s bestyrelsesformand Niels Boserup beklager valget, men bebyrder at TV 2 vil fortsætte af de spor Per Mikael Jensen har lagt.

"Per Mikael har ydet en glimrende indsats i sin tid på TV 2 og har været en motor i virksomhedens ønske om at gå fra at være en tv-station til en medievirksomhed. Den strategi, som bestyrelsen lagde for selskabet i 2005, har han været en stærk drivkraft i at få implementeret, og selskabet har nået ganske mange af de mål, vi har haft," siger han.

Per Mikael Jensen fratræder med udgangen af oktober. Han har kun været ansat som topchef i TV 2 i godt et år og erkender, at det er for tidligt at forlade TV 2:

"Det er dårlig timing. Enten kan man sige ja eller også sige nej til sådan et tilbud. det er for tidligt," siger han til TV 2 News, hvor han også forklarer, at han forsøgte en løsning, hvor han først efter et par år ville starte hos Metro International.

Men det var åbenbart ikke til forhandling.

Hvad er det mest ærgelige ved at forlade TV 2?

"Det er, at jeg siger farvel til den aboslut bedste mediearbejdsplads i Danmark. Der er fantastiske medarbejdere og en fantastisk ledergruppe, og en række spændende ting er i gang. Det er meget svært at sige farvel til," siger Per Mikael Jensen.

Han afløser svenske Pelle Törnberg, der stopper ved udgangen af denne måned. Per Mikael Jensen skiftede i 2006 fra netop Metro International til TV 2.

MetroXpress er den største aviskæde i verden med publikationer i over 100 store byer i 21 lande i Europa, Amerika og Asien. Metroxpress har dagligt over 23 millioner læsere verden over.

Læs mere om Metro International.