Topchef forlader politisk organ i protest mod placering af asylcenter

Michael Ring, direktør i Stelton, forlader sin stilling som formand for Virksomhedsforum, der rådgiver regeringen om afbureaukratisering. Det sker i protest mod regeringens placering af et asylcenter. Erhvervs- og vækstminister ærgrer sig over beslutningen.

Michael Ring, direktør i Stelton Fold sammen
Læs mere
Foto: LISELOTTE SABROE

En af dansk erhvervsliv mere markante stemmer vil ikke længere stå til rådighed for regeringen, efter denne har valgt at placere et udrejsecenter for flygtninge i Nordsjælland.

Michael Ring, der er direktør for Stelton, har således valgt at trække sig fra sin post som formand for Virksomhedsforum i protest mod regeringens placering af et permanent flygtningecenter i Sjælsmark Kaserne, skriver TV 2.

»Når man er kommisionsformand, så er det et ulønnet job. Det er frivilligt, det er udover det almindelige arbejde, det er om aftenen, det er i weekenden, og der skal man have en motivation. Den motivation blev brudt, da man stadfæstede, at Sjælsmark Kaserne skulle være et permanent udrejsecenter for flygtninge,« siger Michael Ring i et interview på TV 2 NEWS.

»Det er en tåbelig beslutning, det er en uklog beslutning. Jeg tror, ministeren er ilde rådført i den her sag, for økonomisk koster det samfundet mellem 335-530 millioner mere ved at gøre det der i stedet for at lave et såkaldt bar mark-projekt, hvor man bygger det fra bunden,« siger Michael Ring.

Ifølge Michael Ring tenderer den beslutning frådseri med skatteborgernes penge, og derfor meddelte han fredag, at han ikke længere vil fungere som formand for Virksomhedsforum.

»Jeg kan ikke acceptere, at en minister i din regering (Inger Støjberg, red.) træffer en beslutning, som kunne gøres 375-530 mio. billigere – og som ikke vil høre på faktuelle økonomiske argumenter. Samtidig skal jeg sammen med andre arbejde frivilligt for at spare samfundet for milliarder. Det hænger ikke sammen!,« skulle Michael Ring have meddelt erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) i en besked.

Michael Ring har de seneste år fungeret som formand for Virksomhedsforum, der blev sat i verden af den daværende S-R-SF-regeringen i foråret 2012 for at føre an i bestræbelserne på at afbureaukratisere det offentlige og gøre det lettere at være erhvervsdrivende i Danmark.

Michael Ring har ikke på noget tidspunkt lignet en kransekagefigur i den sammenhæng, og han har tidligere været ganske bramfri i sin kritik af eksempelvis offentlige styrelser og myndigheder.

»Jeg er i Virksomhedsforum for at udrette en reel forskel, og fordi jeg er overbevist om, at vores forslag rent faktisk kan nedbringe bøvlet. Men et opgør med bureaukratiet kræver stor velvillighed fra alle. Jeg må bare konstatere, at det desværre ikke er alle dele af administrationen, der er lige indstillede på afbureaukratisering,« sagde han eksempelvis til Berlingske Business tilbage i 2013.

Troels Lund Poulsen siger til TV 2, at han ærgrer sig over Michael Rings beslutning, men ministeren forventer, at Virksomhedsforum vil fortsætte sit arbejde.