Topchef forlader e-Boks

Henrik Andersen går efter 15 år på direktørposten fra den digitale postkasse.

Henrik Andersen har siden 2001 været administrerende direktør for e-Boks, som er blevet allemandseje i Danmark. Arkivfoto: Mikkel Møller Jørgensen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manden, der har bygget den nationale digitale postkasse e-Boks op, forlader efter 15 år selskabet.

59-årige Henrik Andersen har været administrerende direktør for e-Boks siden 2001 og været med til at bygge e-Boks op. I dag er der 11 millioner brugere i syv lande, hvoraf e-Boks selv har datterselskaber i Norge og Sverige, og omsætningen er på 170 millioner kroner.

Ifølge en pressemeddelelse fra e-Boks mener Henrik Andersen, at tiden er inde til at overlade stolen til en anden.

»Der er stor forskel på at opfinde, udvikle og etablere en løsning og en markedsmodel og på den opgave, der ligger i at modne organisationen markedsmæssigt og operationelt. På den baggrund har jeg meddelt bestyrelsen, at jeg synes, at tiden er kommet til at se med friske øjne på fremtiden for e-Boks,« siger han.

Mere end man turde drømme om

Han regner med at fortsætte i nogle uger endnu, så det først er tæt på sommerferien, at e-Boks-eventyret slutter.

»Det har været et godt forløb i de 15 år, hvor vi har trukket hele det danske samfund ind i digitaliseringen. Det havde jeg hverken turdet drømme om eller håbe på i 2001, da vi begyndte. Dengang tog vi på kommuneturnéer for at overbevise om, at Internettet ikke var et modefænomen. Nu handler det om effektiviseringsgevinster, digitale signeringer og indlejrede portaler på de tre markeder, hvor vi er. Men det er altid svært at have samme engagement, når virksomheden vokser sig rigtigt stor. Da jeg startede, var det som iværksætter og entreprenør,« siger Henrik Andersen til Berlingske.

Han fratræder samtidig fra sine bestyrelsesposter i e-Boks Norge og e-Boks Sverige.

»Jeg har lige nu intet meget konkret øverst på listen, men jeg håber da, at jeg kan finde startede virksomheder, hvor jeg kan give en hånd med, når jeg lige har holdt en pause,« siger han.

Bestyrelse på jagt efter ny topchef

Der er ikke fundet en ny topchef. Det skal bestyrelsen med bestyrelsesformand Freddy Haraldsen nu i gang med.  Indtil det sker, vil direktør for forretningsudvikling, Thomas Fjeldberg, være konstitueret direktør.

e-Boks ejes halvt af dankortbestyreren Nets, halvt af PostNord. Omkring fem millioner danskere bruger den digitale postkasse, hvor de modtager dokumenter fra blandt andet banker, kommuner, staten, ATP, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, fagforeninger, teleselskaber og lønsedlen fra arbejdsgiveren.