Topchef for landbrugsselskab scorer kassen ved at gå som 65-årig

Den administrerende direktør i det landmandsejede grovvareselskab Danish Agro får en bonus på 21 mio. kr., når han forlader selskabet senere i år.

Direktør Christian Junker , Dansk Agro, fotograferet ved hovedsædet, administrationen i Galten ved Aarhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

21 mio. kr. Så meget får den administerende direktør Christian Junker i bonus, når han forlader det landmandsejede Danish Agro, Danmarks næststørste grovvareselskab, skriver Finans.dk.

Den i offentligheden ikke særligt kendte topchef forlader det veltrimmede selskab, efter i 30 år at have været topchef. Det sker efter eget ønske den 30. september i år, hvor han er fyldt 65 år.

»Ordningen har en samlet værdi af 21 mio. kr. svarende til et års ekstra løn inklusive pension og feriepenge. I det år står jeg til rådighed for selskabet. Ordningen indeholder også en kompensation for den konkurrenceklausul, der er i min kontrakt,« siger Christian Junker om fratrædelsesordningen til Finans.dk.

I Danish Agro er Christian Junker kendt som en mand, der er god til at skabe resultater. Den store, høje, magtfulde og dynamiske topchef, der aldrig bliver kaldt andet end Junker, er drivkraften bag selskabets enestående vækstrejse.Selskabet hører nu til grovvarebranchens markedsledere i Norden, Nordtyskland og Baltikum.

Danish Agro er gået fra en omsætning på 300 mio. kr. i 1987 til 31,5 mia. kr. i 2016. Dermed er omsætningen steget eksplosivt, siden Christian Junker blev ansat som topchef.

Danish Agro forretninger er inden for foder, gødning, planteværn og såsæd samt handel med korn og afgrøder fra landbruget. Det er traditionelle produkter, der historisk er kernen i både virksomheden og grovvarebranchen.
Koncernen sælger desuden i stigende grad landbrugsmaskiner, fødevarer, vitaminer og medicin til husdyr, der med skiftende held giver en god indtjening.

Christian Junker er hovedarkitekten bag giganten Danish Agros kvantespring. Han har fået virksomheden til at vokse, især sket ved en række af opkøb og fusioner, men i mindre grad ved organisk vækst.

Koncernen, der har hovedsæde i Karise på Stevns er blevet et selskab, der i landbrugsbranchen i ind- og udland bliver lagt mærke til.

Danish Agro leverede sidste år et rekordregnskab. Omsætningen steg med 11 procent, og resultatet før skat på 626 mio. kr. er det bedste nogensinde.  Det skyldes først og fremmst en vækst, der er drevet af opkøb i blandt andet Sverige.