Topchef får nyt hjerte

Topchefen i USA's næststørste luftfartsselskab har fået en nyt hjerte.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Adm. direktør i United Continental Holdings Inc, Oscar Munoz, har fået foretaget en hjertetransplantation onsdag, men han regner med at være tilbage på arbejdet som topchef i USA's andet største luftfartsselskab i løbet af foråret, skriver The Wall Street Journal

Oscar Munoz, som blev 57 år i denne måned, fik et hjerteanfald i oktober og har siden været på orlov.United siger i en meddelelse onsdag, at transplantationen er en positiv udvikling i Munoz behandlingsforløb og et skrift i den rigtige retning.

Uniteds direktører fik tirsdag besked om operationen. Siden Oscar Munoz sygemeldelse har Brett Hart været midlertidig adm. direktør. Munoz havde kun været topchef i seks uger, da han blev syg.

Det er sjældent, at en siddende adm. direktør går igennem en organtransplantation. John C. Bogle, som er grundlægger af  investeringsselskabet Vanguard Group, gik gennem en succesfuld hjertetransplantation i februar 1996. I 2009 fik Steve Jobs en ny lever, som en del af et sygdomsforløb, som Apple ikke havde redegjort for.

Da Steve Job kom tilbage i arbejde og i offentligheden, fortalte han, at han havde fået en lever fra en teenager, som var død i en bilulykke. Han opfordrede andre til at blive organdonerer. Steve Jobs døde i 2011 af kræft i bugspytkirtlen.