Topchef død to dage efter sygemelding

CEO i Lego-konkurrenten Hasbro, Brian Goldner, er død. Det sker to dage efter, at han gik på sygeorlov og trak sig midlertidigt fra posten.

Brian Goldner, administrerende direktør i legetøjsgiganten Hasbro siden 2008, er død. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brendan McDermid/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brian Goldner, mangeårig topchef for den amerikanske legetøjsgigant Hasbro, døde tirsdag blot to dage efter meddelelsen om, at han ville tage sygeorlov og trække sig midlertidigt fra posten som CEO.

Det skriver Financial Times.

Nyheden kommer lidt mere end et år efter, at 58-årige Goldner afslørede, at han modtog fortsat medicinsk behandling efter en kræftdiagnose i 2014.

»Siden Brian kom til virksomheden for mere end to årtier siden, har han været hjertet og sjælen i Hasbro. Som en karismatisk og lidenskabelig leder inden for både legetøjs- og underholdningsindustrien bragte Brians arbejde glæde og latter til børn og familier rundt om i verden,« udtaler bestyrelsesmedlem og nu fungerende CEO Rich Stoddart i en pressemeddelelse.

Gjorde Hasbro til et mediefirma

Goldner kom til Hasbro i 2000 og blev udnævnt til administrerende direktør i 2008. Han fungerede også som bestyrelsesformand fra 2015.

Hasbro, som er konkurrent til danske Lego, er blandt verdens største producenter af legetøj. Selskabet ejer blandt andet brætspil som Risk og Monopoly og franchisen Transformers.

Under Goldner ekspanderede Hasbro ud over legetøj og omdannede sig til et medie- og underholdningsfirma med film, tv-serier og videospil baseret på sine franchiser. I 2019 opkøbte virksomheden Entertainment One, produktionsselskabet bag tegneserien »Gurli Gris«.