Topchef afsløret i anonyme blogs om konkurrenter

Den administrerende direktør for den amerikanske fødevarekæde Whole Foods Market har sagt undskyld til aktionærerne, efter det er kommet frem, at han har skrevet anonyme weblogs om bl.a. Whole Foods konkurrenter.

Topchef John Mackey fra Whole Foods Market er blevet afsløret i at skrive anonyme negative indlæg om en konkurrent på internettet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Topchef John Mackey for den amerikanske fødevarekæde Whole Foods Market, der fokuserer på sunde og grønne produkter, er havnet i en pinlig sag. Mackey er blevet afsløret i gennem flere år at have skrevet beskeder på et chatforum på internetportalen Yahoo under det anonyme alias "rahodeb".

I sine anonyme indlæg har John Mackey fremhævet Whole Foods Markets som en virksomhed, der vil få stor succes i fremtiden. Samtidig forudså han en dyster fremtid for Wil Oats Markets – en konkurrent som hans eget firma forsøger at overtage.

Mackeys indlæg har derfor udviklet sig fra det pinlige til en ballade om, hvorvidt de har været kurspåvirkende. Derfor er det amerikanske børspoliti, SEC, gået ind i sagen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

I en kort udtalelse i går angrede John Mackey da også sine handlinger.

”Jeg er meget ked af det og beder vores aktionærer om at tilgive mig,” sagde han i en pressemeddelelse.

Men undskyldningerne fra topchefen kommer måske for sent til at hans karriere kan reddes. I sidste uge forsvarede han nemlig sine anonyme indlæg med forklaringen ”… fordi det var sjovt. Mange mennesker bruger pseudonymer i deres indlæg.”

En amerikansk ekspert i corporate governance – god selskabsskik - Nell Minow, vurderer dog over for nyhedsbureauet Reuters, at Mackeys dage som topchef for fødevarekæden kan være talte.

“At nogen har vredet hans arm om på ryggen for at få ham til at sige undskyld er bare ikke nok. Når man er CEO i et børsnoteret selskab, så har man ikke længere den luksus at kunne kommunikere på hvilken som helst måde, man har lyst til, om hvad der sker i virksomheden,” lyder dommen fra Minow.

Klik her og læs pressemeddelelserne fra Whole Foods Market.