Topadvokatfirma ramt af flere svindelsager

Partner i advokatfirmaet Johan Schlüter I/S er i forbindelse med en tidligere sag dømt for svindel med rettigheder i Frankrig.

Foto: JEAN-CHRISTOPHE MAGNENET. Georges El Assidi, som var personlig sekretær for den franske visesanger Charles Trenet, der døde i 2011, er enearving. Han vandt en sag mod Johan Schlüter sidste år, som gav danskeren 18 måneders fængsel i Frankrig. I øjeblikket er en appelsag i gang i sagen.
Læs mere
Fold sammen

En stor sag om svindel med i nærheden af 100 millioner kroner er ved at udrulle sig, og advokatfirmaet bag sagen, Johan Schlüter I/S, er ikke helt ubekendt med svindelsager.

Allerede sidste år blev ledende partner og stifter af virksomheden, Johan Schlüter, idømt 18 måneders fængsel i Frankrig. Her anklages han for at snyde den franske visesanger Charles Trenets familie for musikrettigheder og dermed en masse mulige indtægter.

Advokat Johan Schlüter er dømt til at betale over 30 millioner kroner i erstatning til den franske sangers enearving, Georges El Assidi.

Johan Schlüter har appelleret dommen og har sagt, at han føler sig udsat for justitsmord. Der skal falde endelig dom i appelsagen efter sommer.

Nu er advokatfirmaet, som Johan Schlüter lægger navn til, igen midtpunkt i en gigantisk svindelsag, som har betydet, at de tre foreninger CAB, Filmret og Filmkopi er gået glip af minimum 100 millioner i rettighedsmidler.

En partner er bortvist og politianmeldt i sagen.