Topadvokater bejler til fintech-håb

Syv advokathuse indgår samarbejde med rugekasse for fintech-virksomheder. Målet er at positionere sig i forhold til morgendagens store virksomhedskunder.

Copenhagen Fintech Lab, der er et udklækningssted for nye finansvirksomheder (startups). Direktør for Fintech, Thomas Krogh Jensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Advokater fra syv advokatfirmaer, heraf nogle af landets største, får i fremtiden deres gang blandt betydeligt mindre virksomheder end dem, de typisk møder til daglig.

Advokatfirmaerne Kromann Reumert, Kammer­advokaten, Bruun Hjejle, Horten, ­Plesner, Bird & Bird samt CamphausenCo har indgået samarbejde med den københavnske rugekasse for nye, unge fintech-virksomheder, Copenhagen FinTech Lab.

Samarbejdet indebærer, at der cirka en gang om ugen vil være advokater fra et af de syv advokat­firmaer til stede i Copenhagen FinTechs Lab, så de unge virksomheder kan få en ­uformel og uforpligtende snak om juridiske spørgsmål.

Samarbejdet, der har fået navnet Law Connect, går officielt i gang i denne uge, hvor blandt andre Jacob Høeg Madsen, partner i Kromann Reumert, stiller sig til rådighed.

Han har afsat tre timer på fredag, hvor de unge virksom­heder med alt fra en til fem-ti ansatte kan skyde løs med juridiske spørgsmål – uden at taxa­meteret tæller. Det gør det først, når der bliver tale om egentlige juridiske opgaver. Men Kromann ­Reumert har de små startups betalingsevne for øje.

»Da vi besluttede, at jeg skulle stå i spidsen for vores fintech-satsning, sagde jeg, at vi ikke skulle bruge tid på det her, hvis ikke vi var ­villige til at kigge på alternative og billigere prismodeller, for ellers giver det ikke mening for et startup-selskab. Vi skal kunne tilbyde lave faste priser. Vi har selvfølgelig også en smertegrænse, men vi vil gerne gøre op med, at det er frygtelig dyrt at bruge et stort advokat­hus som os,« siger Jacob Høeg Madsen.

Oplagt interesseområde

Kromann Reumert har mange klienter i den finansielle sektor, så fintech startup-miljøet var et oplagt område for advokatfirmaets ­ambitioner i forhold til unge virksomheder.

»Fintech ligger mange af vores klienter på sinde, og vi forestiller os, at ved at have finger på pulsen i miljøet af startups så kan vi også levere en bedre service til vores mere etablerede klienter. Jeg tror, at mange af de her start-ups vil få en forretningsmodel, der bygger på et partnerskab med etablerede finansielle virksomheder, så vi kan få en match maker-rolle ved at bringe de rigtige sammen,« siger Jacob Høeg Madsen.

Han forventer, at Kromann Reumert vil ­sende en advokat til Copenhagen FinTech Lab en gang om måneden.

Startups-firmaer er begejstret

Blandt de 25 virksomheder, der pt. lejer sig ind i Copenhagen FinTech Lab, er der ifølge direktør Thomas Krogh Jensen stor begejstring over, at der fremover vil være adgang til juridisk ­assistance i lokalerne på Christianshavn.

»Det betyder rigtig meget for os og for de startups, som er her. I modsætning til en del andre brancher er der rigtig meget regulering af den fiansielle sektor, og det kan være rigtig svært at navigere i. Vi vil gerne være attraktive for både de startups, der er her nu, men også i forhold til de startups, der kunne tænke sig at være her. Vi vil også gerne kunne tiltrække udenlandske startups, og det er værdifuldt for dem at have adgang til højt kvalificeret ­rådgivning om regulatoriske forhold om lige præcis det, de har kastet sig over,« siger ­han.

Ifølge Thomas Krogh Jensen er de timer, som de syv advokatfirmaer lægger i Copenhagen FinTech Lab alle pro bono-timer og dermed gratis.

Han fortæller, at Copenhagen FinTech Lab også planlægger lignende samarbejder med revisions- og PR-branchen for at understøtte virksomhederne bedst muligt.

Copenhagen FinTech Lab, der har eksisteret siden november 2016, huser startup-virksomheder, som arbejder på digitale løsninger til bank, forsikring og pension.

Det er fagforbundet Finansforbundet, ­Københavns Kommune og interesseorganisationen Finans Danmark, der sammen har taget initiativ til foreningen Copenhagen FinTech og det tilhørende lab for startups inden for det finansielle område. Initiativet bakkes op af en række private og offentlige partnere, sponsorer og medlemmer af foreningen Copenhagen FinTech.