Top ti over sikkerhedstrusler i 2007

Sikkerhed. Virus i videoklip, falske websites og billedspam er på listen over de ti største sikkerhedstrusler fra sikkerhedsfirmaet McAfeee.

Det internationale sikkerhedsfirma McAfee har netop offentliggjort en hitiliste over it-sikkerhedstrusler i 2007. Se boks til højre.

- På meget kort tid er computere blevet en integreret og essentiel del af hverdagen, og derfor er der et store muligheder for at score kassen ved at skrive malware, udtaler Daniel Kollberg, Nordisk chef for McAfee og fortsætter:

- I takt med at hackernes teknologier bliver mere sofistikerede, bliver det stadig sværere for den almindelige bruger at identificere og undgå malware-angreb. Og selv de professionelle it-afdelinger får kam til deres hår.

McAfees forskerhold har observeret en klar stigning i graden af professionalisme og organisering, når det gælder produktion af malware.

- I dag ser man hele udviklingshold, der skaber ondsindet software, laver tests og har et strømlinet salgs- og distributionsapparat. Sideløbende ses en stigning i mere sofistikerede teknikker. Endelig pakkes og krypteres truslerne, så de kan spredes lynhurtigt, hedder det.

- trichs