Tomt kontorhus forvandles til ungdomsboliger

Med Mjølnerparken som nabo har stort kontorhus på Nørrebro stået tomt i årevis - nu vil pensionskasse-ejeren omdanne det til 250 ungdomsboliger.

Magistrenes Pensionskasse vil omdanne et tomt og 17.300 kvadratmeter stort kontorhus på Tagensvej på Nørrebro til ungdomsboliger. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Magistrenes Pensionskasse vil omdanne et tomt og 17.300 kvadratmeter stort kontorhus på Tagensvej på Nørrebro til ungdomsboliger.

Ejendommen er vurderet offentligt til 153 mio. kr. og husede tidligere en del af Skat, men har stået tomt i seks år.

»Den altovervejende forklaring er nok beliggenheden. Trafikalt ligger den ikke optimalt, og så er ejendommen indrettet til en enkelt bruger,« siger Christian Melgaard, direktør i DEAS Property Asset Management, som håndterer magistrenes portefølje af mursten.

Det kan måske også spille ind, at ejendommen - som engang var papirfabrik - ligger over for det meget omtalte boligområde Mjølnerparken.

Projektet er det seneste eksempel på, hvordan mange investorer etablerer ungdomsboliger i hovedstaden - ofte med hjælp fra kommunen og de store uddannelsessteder.

På Tagensvej skulle lokalplanen være på plads, og ejeren gransker det nærmere projekt med op imod 250 ungdomsboliger. Formentlig bliver der tale om en kombination af hybler på 60 kvadratmeter til enlige eller par til cirka 5.000 kroner om måneden og »deleboliger« til tre-fem studerende med fælles køkken og bad.

I stueplan kommer formentlig et fitnesscenter, men af hensyn til det nærliggende Nørrebro Bycenter må DEAS og magistrene ikke lade en dagligvarebutik rykke ind.