Toms Gruppen fyrer topchefen

Jesper Møller fratræder som adm. direktør i Toms Gruppen med øjeblikkelig virkning som følge af dårlige resultater.

Jesper Møller fratrådte som adm. direktør i Toms Gruppen som følge af dårlige resultater. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter ni år som topchef i Toms Gruppen fratræder Jesper Møller i dag sin stilling.

»Toms Gruppen har i de senere år været udfordret af ændrede markedsvilkår og ikke tilfredsstillende resultater, og for at imødekomme den nødvendige omstilling og tilpasning er der behov for nyt lederskab i Toms,« skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Toms har de seneste år haft en jævnt stigende omsætning, der toppede sidste år i 1,8 milliarder kr. Men indtjeningen har været yderst svingende. Sidste år styrtdykkede driftsresultatet til 28 mio. kr. fra 69 mio. året før, mens bundlinjen skrumpede til 18 mio. fra 54 mio. kr. i 2012.

Læs også: Rapport: Få et hurtigt overblik over chokolademarkedet i Danmark

En ny adm. direktør for Toms Gruppen forventes offentliggjort snarest, men frem til en ny direktørs tiltræden vil Villy Rasmussen, tidligere formand for Toms Gruppens bestyrelse og nuværende næstformand for Toms Fondens bestyrelse, varetage funktionen som adm. direktør i Toms Gruppen.

»Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Jesper for hans mangeårige engagement i at få Toms Gruppen igennem en periode med mange strukturelle og markedsmæssige udfordringer, men vi er blevet enige om, at der nu er behov for nyt lederskab for at bringe virksomheden videre,« skriver Royal Unibrew-bossen Henrik Brandt, der blev bestyrelsesformand i Toms Gruppen i midten af marts.Jesper Møller kom til Toms Gruppen i 2005 fra en stilling som direktør i ISS. Inden da havde han været adm. direktør i Coca-Cola Tapperierne i Danmark.

Jesper Møller har endvidere været formand for Dansk Industri i årene 2008-2012.

Læs også: Kom bag om økonomien i fødevare- og nydelsesmiddelindustrien i vores analyser