Toms får ny chokoladeboss

Slikgiganten ansætter Carsten Lyngsø Thomsen som ny administrerende direktør.

De ansatte hos Toms får ny topchef fra 1. august. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der gik kun godt en uge, fra Toms Gruppen fyrede Jesper Møller som administrerende direktør, før slikkæmpen havde fundet afløseren. Det bliver den 46-årige Carsten Lyngsø Thomsen, der har en fortid som administrerende direktør i Lantmännen Cerealia, der fra 1. august kan indtage direktørstolen i chokoladekrydset i Ballerup.

»Carsten har en stærk ledelsesprofil og mange års national og international erfaring. Han har stor indsigt i og erfaring med FMCG og besidder stærke kommercielle og ledelsesmæssige kompetencer til at bringe Toms videre i et dynamisk marked, og jeg glæder mig til at byde Carsten velkommen i Toms,« siger Henrik Brandt, der er bestyrelsesformand i Toms Gruppen, i en pressemeddelelse.Toms afskedigede i sidste uge Jesper Møller som følge af for dårlige resultater. I 2013 styrtdykkede driftsresultatet til 28 mio. kr. fra 69 mio. i 2012, mens bundlinjen skrumpede til 18 mio. fra 54 mio. kr. i i forhold til året før. Det bliver nu Carsten Lyngsø Thomsen, der har over 20 års ledererfaring i Danmark og udlandet, der får til opgave at vende udviklingen. Og det glæder han sig til.

»Jeg ser meget frem til at skulle påtage mig opgaven som direktør for Toms Gruppen, som jeg anser for at være en af Danmarks historisk stærkeste virksomheder inden for nydelsesmiddelindustrien. Jeg glæder mig til sammen med medarbejderne hos Toms at gøre Toms til en endnu stærkere virksomhed,« siger Carsten Lyngsø Thomsen i pressemeddelelsen.

I de kommende tre måneder vil Villy Rasmussen, der er forhenværende bestyrelsesformand for Toms Gruppen og nuværende næstformand, fungere som administrerende direktør i koncernen. Læs også: Rapport: Få et hurtigt overblik over chokolademarkedet i Danmark