Tommelfingeren op for »kampklart« HP

Den gamle IT-kæmpes store redningsplan ser langsomt ud til at virke, selv om der fortsat er udsigt til modvind.

HPs topchef siden september 2011, Meg Whitman, er i gang med en større op- og udrydning i IT-giganten Hewlett-Packard. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN LAM

Kuren er ved at gøre sin virkning, og den tidligere så svækkede IT-gigant Hewlett-Packard (HP) står nu med topchefens egne ord »kampklar«, uanset hvordan verdensøkonomien vil ramme den.

Der var jubel blandt investorerne, da HP tirsdag aften fremlagde et regnskab, som ligger i den øvre ende af de højere forventninger. HP mistede tidligere i år sin førerposition som nummer 1 på PC-markedet men har klaret skærene bedre end konkurrenter som IBM og Cisco, der begge måtte melde om nedslående regnskaber.

HPs topchef siden september 2011, Meg Whitman, er i gang med en større op- og udrydning på HPs hylder, og hun lod forstå, at HP er blevet »hærdet« af presset.

Topchef: Vi er glade

Aktien steg med op til otte procent oven på regnskabet. Omsætningen i HPs erhvervsdivision gik to procent frem til 7,6 milliarder dollars, godt hjulpet af en stigning på 10 procent i serversalget og på tre procent i netværksforretningen. I den største divison, PC-divisionen, faldt salget med to procent til 8,58 milliarder dollars, mens printerdivisionen gik en procent tilbage til 6,04 millioner dollars.

»Vi må gøre noget mere ved (indtjenings)margenerne, men vi er glade,« sagde Meg Whitman ved præsentationen.

Modsat IBM og Cisco har HP ikke oplevet faldende salg på det vigtige - og meget store - kinesiske marked som følge af afsløringerne af den amerikanske efterretningstjeneste NSAs massive overvågning verden over. Meg Whitman forudser heller ikke større problemer trods stadig flere landes krav til de store udbydere om, at brugernes data skal forblive inden for de enkelte landes grænser for at nedbringe muligheden for amerikansk aflytning.

»Vi har fået spørgsmål om dette, men vi står ret godt med datacentre i de fleste lande. Det vil i voksende omfang blive vigtigt, eftersom lokale virksomheder og lokale myndigheder kræver datacentre i deres egne lande,« sagde HP-topchefen.

Stadig modvind

Hun lod forstå, at krisen i HP ikke er ovre, og at der også vil komme »nogle ikke så gode kvartaler« på vejen frem. HP er nu godt halvvejs gennem den store omstillingsplan, som Meg Whitman kom med, da hun blev topchef.

HP har særligt mærket effekten af det faldende PC-salg, som HP tidligere har levet godt af. I dag købes der snarere smartphonetelefoner og tavle-PCer for de penge, som før blev brugt på PCer, og HP står ikke stærkt på nogen af de to nye markeder.

Alligevel ser det lysere ud, end det har gjort længe. HP-aktien er det seneste år steget med 100 procent i værdi, fordi tilliden til den gamle IT-kæmpe er begyndt at vende tilbage.