Tomgangen fortsætter ned i alle ejendomstyper

Der er omsider også klare fald i tomgangen i kontorlokaler, viser markedsstatistik fra Ejendomsforeningen Danmark. Det gælder dog ikke hele landet – blandt andet i Aarhus stiger tomgangen.

Faldet i tomgangen er fordelt over alle segmenter af erhvervsejendomme – butik, industri og kontor. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens ejendomsinvestorerne gennem det seneste års tid har holdt fast i deres afkastkrav, er der til gengæld kommet mere at beregne afkast af, således at værdistigningen på ejendomme alligevel kan fortsætte. Der er nemlig færre og færre tomme lokaler, og dermed færre tabte indtægter for udlejerne.

Udviklingen bliver dokumenteret i Ejendomsforeningen Danmarks markedsstatistik for januar 2018, der bliver offentliggjort i dag, onsdag.

Den såkaldte økonomiske tomgang – hvor man regner i tabte huslejekroner i stedet for u-udlejede kvadratmetre – er således faldet med 0,3 procentpoint i seneste kvartal, til det laveste niveau i otte år.Faldet i tomgangen er fordelt over alle segmenter af erhvervsejendomme – butik, industri og kontor. Men ejendomsforeningen hæfter sig mest ved det sidste, fordi kontorer er det helt store segment, og man her de seneste års har set med lidt skuffelse på, at tomgangen ikke faldt mere under den stadigt stærkere danske økonomi.

»Kontorejendomme har fået en rigtig god start på 2018 med et fald i den økonomiske tomgang på hele 1,2 procentpoint i forhold til samme tid sidste år. Investeringsejendomme har længe været i stødt fremgang – og nu kan det også ses på den økonomiske tomgang på kontorområdet. Så jeg tøver ikke med at kalde forbedringerne på dette område for et længe ventet gennembrud,« udtaler Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark.

Faldt i kontortomgangen er ujævnt fordelt hen over landet. Det er størst i Nordjylland, men også i hovedstaden og i Region Syddanmark, der omfatter Trekantområdet, er der klar fremgang. Derimod er tomgangen tiltagende på Sjælland og i Aarhus.