Togvogne bruges som olielagre på grund af overforsyning

De amerikanske olielagre er så overforsynede, at handlerne overvejer nye steder at opbevare olien - eksempelvis togvogne.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: OLI SCARFF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Wall Street Journal.

Tusindvis af togvogne med olie holder nu stille rundt omkring i USA, da den lave oliepris har gjort transport med tog til en dårlig forretning.

Prisen på opbevaring af olien er steget i takt med, at de amerikanske olielagre er vokset. I slutningen af januar steg beholdningen af råolie for første gang siden 1930 til mere end 500 mio. tønder ifølge Energy Information Administration.Situationen har fået investorerne til at tage "rullende opbevaring" i brug. Olieproducenterne har tidligere anvendt den samme praksis og holdt olietankere på havet, når olielagrene har været fyldte eller priserne har været lave.

Handelsselskabet Musket Corp. nåede sidste år frem til, at et overskud kunne genereres ved at opbevare olie en måned og levere det senere til en højere pris.

- Fokus har flyttet sig fra at være en lasteterminal til opbevaring af olie og togvogne, siger J. P. Fjeld-Hansen, direktør hos Musket Corp., til Wall Street Journal.

/ritzau/FINANS