Tørre lommesmerter på Hotel d'Angletere

Ombygningen af Danmarks nok fineste hotel har kostet dyrt, meget dyrt - Hotel d'Angleterres 2012-regnskab afslører, at egenkapitalen er negativ.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hotel d'Angleterre er kommet ud af 2012 med et enormt underskud. Tabet er så stort, at egenkapitalen er væk, og at ejerne nu bliver nødt til at skaffe kapital. Det fremgår ifølge Borsen.dk af årsregnskabet.

Det, der nok af mange bliver anset som Danmarks fineste hotel, har været under ombygning i årevis, og har først for nyligt slået dørene op igen. På trods af den gennemgribende renovering har hotellet foretaget en nedskrivning af hotellet værdi med hele 435 millioner kroner.

Nyhedsbrev

Bliv tilmeldt Berlingske Business-nyhedsbrev om ejendomme og byggeri. Klik her.

På bundlinjen af 2012-regnskabet står et massivt minus på 461 millioner kroner, og egenkapitalen bliver bogført som negativ med 386 millioner kroner. Det betyder alt andet lige, at ejerne - i form af Remmen Fonden - bliver nødt til at åbne tegnebogen.

De store røde tal bunder i ombygningen, der i sig selv har været dyr, men som også har blokeret for at der kunne komme penge i kassen - idet hotellet har været lukket under ombygningen.

Derudover er det kommet bag på ledelsen, at renoveringen blev så stor, som den endte med at blive.

»Der har været stabilitetsproblemer i bygningen, og der har været bly i malingen. Derfor har vi været tvunget til at lave blysanering. Det er blandt andet det, som har gjort renoveringen dyrere og længere,« siger hoteldirektør Dorte Rønnow Hansen ifølge Borsen.dk.