Tønder Bank-revisor skal undersøges

Erhvervsstyrelsen sætter undersøgelse i gang, men understreger, at iværksættelsen af undersøgelsen ikke er udtryk for, at revisor har overtrådt reglerne.

Den krakkede Tønder Bank
Krak Tønder Bank - Her Tønder Banks afdeling i Vejen. Tønder Bank er blevet overtaget af Sydbank. Aktionærerne har mistet omkring 200 mill kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Erhvervsstyrelsen har vurderet, at der er grundlag for at iværksætte en undersøgelse af revisors rolle i Tønder Bank, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Efter en gennemgang af Fondsrådets afgørelse fra 2. november har Erhvervsstyrelsen besluttet at iværksætte undersøgelsen. Fondsrådets afgørelse viser blandt andet manglende nedskrivninger på omkring 320 millioner kroner, og styrelsen vurderer på baggrund af afgørelsen fra rådet, at der foreligger en mulighed for, at revisionen kan have overtrådt revisorlovgivningen.

Resultatet af Erhvervsstyrelsens undersøgelse forventes at være klar i begyndelsen af det nye år, »da sagens karakter nødvendiggør en hurtig afklaring både af hensyn til offentligheden og revisor«, skriver styrelsen i pressemeddelelsen.

Erhvervsstyrelsen understreger, at iværksættelsen af undersøgelsen ikke er udtryk for, at revisor har overtrådt reglerne. Undersøgelsen skal netop afdække dette, lyder det. Hvis undersøgelsen viser, at revisionen har overtrådt reglerne, kan det føre til, at Erhvervsstyrelsen indbringer revisor for Revisornævnet.