Tømmerhandlere flytter indkøb udenlands

Hidsige prisstigninger på byggematerialer får nu de to største tømmerhandelskæder, Ditas og DT Group, til at sætte fuld blus på håndværker-lamperne for at finde leverandører i udlandet.

Jagten er blandt andet gået ind på isoleringsproducenter, der kan erstatte kæmperne Rockwool og Isover, skriver Børsen, der sidste uge skrev, at byggebranchen er grundigt træt af markante prisstigninger på en række byggematerialer.

Især varslingen af en ny prisstigning fra Rockwool har skabt ophidselse under sikkerhedshjelmene.

Udviklingen har intensiveret de store tømmerhandleres arbejde med at finde alternativer til leverandørerne i Danmark. DT Group, der ejer Silvan og Stark, udnytter, at selskabet nu er en del af den britiske kæmpekoncern Wolseley.

»Vi køber ind for 15 mia. kr. i Danmark, men globalt set er vi 10 gange større. Nu sammenligner vi priser på tværs af organisationen, og vi har blandt andet hentet isolering i Skotland og varer i Baltikum og længere sydfra,« siger Ole Michael Jensen, indkøbsdirektør i DT Group.

Også DT Groups største konkurrent, Ditas, der står bag det nye XL Byg, er på jagt i udlandet, og de 220 byggevareforretninger i kæden kan se frem til at få flere udenlandske produkter på hylderne.

»Vi har for eksempel haft stor succes med at finde døre uden for landets grænser. Vi arbejder målrettet på at få andelen af indkøb i udlandet højere op,« siger indkøbsdirektør i Ditas Jesper Pedersen.

3-4 pct. af Ditas' indkøb sker i dag i udlandet. Hvad målet er, vil Jesper Pedersen ikke oplyse, men betegner en tocifret procentsats som et godt gæt.

Kilde: Børsen