Tømmerhandel sendt i rødt af byggekrisen

Sjællandsk trælast på 130 år fik underskud i 2009, men tror på bedring i år.

Næstved-virksomheden Hans Olsen Birksted A/S med tømmerhandel og byggemarked mistede i 2009 næsten en tredjedel af omsætningen, og bundlinjen gik fra et plus på 3,6 millioner kroner før skat i 2008 til et minus på 2,4 millioner.

- Den almindelige afmatning i byggebranchen slog hårdt igennem, fordi 3/4 af vores salg går til byggefirmaer og professionelle håndværkere. Vi har et fornuftigt salg af eksempelvis carporte og græsslåmaskiner til private, men det fylder ikke så meget, siger administrerende direktør Kristian Rasmussen til ErhvervsBladet.

I 2010 forventer selskabet, der er grundlagt tilbage i 1880, et nogenlunde uændret salg og en forbedring af indtjeningen til et nulresultat.

Læs også på evb.dk:

Tømmerhandel overtager tømmerhandel

Nye momsregler kan smadre byggemarkedet

Optræk til budkrig om byggemarkeder

- Der er ikke gang i nybyggeriet, landbruget og industrien har også tilbagegang, og de offentlige investeringer er ikke kommet i gang endnu. Men vi har tilpasset organisationen og tror, at vi har nået bunden, selv om det kun går trægt opad igen, siger Birksted-direktøren.

Antallet af navne på lønningslisten er nu omkring 60 mod 70 i 2008 og 75-80 i 2007.

Konkurrencen på egnen er hård med både lokale tømmerhandler og afdelinger af store kæder som Starck, Bygma og X-L. Birksted har dog en solid egenkapital i ryggen - formuen i selskabet udgør næsten 50 millioner kroner svarende til 2/3 af balancen.

- Vi skulle gerne leve mange år endnu, fastslår Kristian Rasmussen.