Tøjkonge spinder guld på internetfirma

Anders Holch Povlsen, ejer af bestseller, står til den helt store milliardgevinst for hans aktieinvesteringer i det populære internettøjfirma Asos.

Det har kunne betale sig at investere i aktier hos internettøjfirmaet Asos. Anders Holch Povlsen, Bestseller, står til at modtage fem milliarder kr. ved et salg. Fold sammen
Læs mere

Bestseller-chef Anders Holch Povlsen står i en lun aktieposition. Hans investeringer i det britiske internettøjfirma Asos står til at give ham mulighed for at score stort.

Hvis han satte aktien til salg nu, ville han skaffe sig en gevinst på fem mia. kr. Det er en fordobling fra sidste år. I følge Børsens beregninger fra sidste år stod jackpotten til at være på 2,5 milliarder kr. for Bestsellers ejer.

Berlingske skrev for et par uger siden om, at bestseller er den virksomhed med flest fysiske butikker i verden. Og nu står virksomheden også i en ret god position til at få succes med aktiekøbet hos Asos.

»Jeg har altid syntes, at det var dygtige folk, der stod bag Asos. De har en god ide, det er gode ting, de laver, og de har været foran de fleste andre, Jeg ser et stort potentiale i selskabet, hvis aktiviteter ligger meget tæt på vores primære forretning i Bestseller,« siger Anders Holch Povlsen til Børsen.

Hans begejstring for Asos kommer til udtryk i hans investeringer i net-giganten. Han er lige nu den største aktionær i Asos med en ejerandel på 27,5 pct. - en samlet værdi på omkring 10 milliarder kr.

Ifølge den britiske aktieanalytiker Christodoulos Chaviaras, som holder øje med Asos for den britiske storbank Barclays, vil det ikke være sidste aktiestigning, der er set hos Asos.

»Vi vil stadig se stigninger, selv om aktien er sprunget højt op. Nu handler det på den ene side om, hvad Asos kan levere og på den anden side om investorernes forventning, der bare er blevet højere og højere,« siger han til Børsen.

Anders Holch Povlsen har ikke kun investeret i Asos. Også tyske Zalando har han så tidligt som i tirsdags lagt to milliarder kr. hos. Og danske Smartguy har han placeret millioner i.