Tøjgigant fyrer topchef efter kriseår

Milliardselskabet Kwintet, som står bag arbejdstøj fra Kansas, kæmper med underskud og har nu fyret den danske topchef, Mikael Sternberg. Særligt dårligt går det i Tyskland og England.

Kwintet står bl.a. bag det kendte tøjmærke Kansas. Foto: fristadskansas.dk Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tålmodigheden er sluppet op i bestyrelsen for selskabet Kwintet, der står bag arbejdstøjet Kansas. Ifølge Dagbladet Børsen har bestyrelsen bedt den danske topchef, Mikael Sternberg, om at lægge arbejdshandskerne på hylden.

Det sker, efter at Kwintet, som har en omsætning på omkring 4 milliarder kroner og er Europas største producent af arbejdstøj, har haft blodrøde tal i regnskaberne siden 2009.Mikael Sternberg kom til Kwintet i 2010 for at rette op på selskabet, som efter finanskrisens udbrud i 2008 har tabt over 1 milliard kroner. Ved det seneste regnskab fremlagde den danske topchef et underskud på 270 millioner kroner, og i december blev det nok for bestyrelsen.

»Bestyrelsen havde et møde i december, hvor vi blev enige om, at selskabet trænger til en ny topchef,« siger den svenske bestyrelsesformand Lennart Nylander.Kwintet kommer med regnskab for 2013 i juni, og bestyrelsen forventer igen utilfredsstillende tal. Det er primært problemer på de udenlandske markeder, der halter - særligt i Tyskland og England har salget skuffet.

»Det har været Mikael Sternbergs job at få styr på det, og det går da også bedre, men vi er slet ikke tilfredse med udviklingen i hverken Tyskland eller England,« siger Lennart Nylander.Den fyrede topchef er tilfreds med sin præstation i Kwintet, men han medgiver, at han ikke har den rette profil til at løse de opgaver, virksomheden står over for. Tidligere FLSmidth finansdirektør Poul Erik Tofte, som også sidder i Kwintets bestyrelse, er sat ind som midlertidig øverste chef.

Bestyrelsen håber at få vendt skuden, så der er overskud i forretningen i 2015.Virksomheden var på danske hænder, indtil kapitalfonden Axcel solgte den til den nordiske fond IK Investment Partners. I dag ligger hovedkontoret i Malmø.