Tøjbranchen opruster i Tyskland

Danske tøjfirmaer sælger i stigende grad til tyske kunder og opvejer dalende salg til Sydeuropa og BRIK-landene.

Danske modevirksomheder satser på Tyskland, som vi allerede eksporterer til i stigende grad. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBIAS SCHWARZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere danske tøjvirksomheder udråber Tyskland til det store vækstmarked den nærmeste fremtid.

Således oplever DK Company, der allerede eksporterer 14 mærker til det tyske marked for cirka en kvart milliard kroner, en vækst på 10-30 procent i nabolandet, og salgsdirektøren planlægger at åbne et væld af testbutikker dernede i det kommende år. Det skriver Børsen.

»Jeg ser store muligheder i landet, fordi økonomien og stabiliteten er der. Vi leder derfor i øjeblikket efter de rigtige samarbejdspartnere for at lave det rigtige setup i landet,« siger salgsdirektør Jens Obel Jørgensen fra DK Company til Børsen.

I perioden januar til maj har danske tøjvirksomheder samlet solgt 2,6 procent mere i år end i samme periode sidste år til udlandet, fremgår det af tal fra revisionshuset Deloitte. For Tysklands vedkommende steg eksporten med ni procent til 2,5 mia. kroner, mens eksporten til Sydeuropa og BRIK-landene er faldende.

»De danske producenter har haft særlig fokus på deres omkostninger og salgskanaler. De er blevet bedre til at vælge de rigtige agenter og nye kunder. De løber simpelthen stærkere og præsterer bedre,« siger Morten Gade Steinmetz, der er statsautoriseret revisor hos Deloitte, ifølge Børsen.