Tobaksenke stævnet for injurier

Tineke Færchs tidligere direktør Michael Teschl, forlanger bødestraf og 100.000 kr. i erstatning af enken på grund af hendes udtalelser i Ekstra Bladet

Tineke Færch. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Retsopgøret mellem tobaksenken Tineke Færch og hendes tidligere direktør og fortrolige, den forhenværende Grand Prix-stjerne Michael Teschl trækker ud.

Michael Teschl beskylder via sin advokat Karoly Németh Tineke Færch for injurier og kræver bøde og erstatning på 100.000 kr. Sagen kommer efter, at Tineke Færch i foråret tabte en retssag mod Michael Teschl, hvor hendes tidligere ansatte havde krævet knap en million kr., som han mente, at tobaksenken og hendes selskab SF-Gruppen skyldte ham.

Michael Teschl havde tabt sagen i byretten, men landsretten gav ham ret i, at Tineke Færch skyldte ham penge fra hans ansættelsesforhold hos hende samt dømte hende til at betale sagsomkostninger på 350.000 kr.

Efter retssagen gav Tineke Færch udtryk for sin forargelse over landsretsdommen overfor Ekstra-Bladet:

»Forbløffende. Nu om stunder kan svindlere gøre, hvad de vil i dette land. Det er trist. Det er beklageligt,« sagde hun til Ekstra Bladet.

Michael Teschls advokat Karoly Nemeth er stærkt kritisk overfor tobaksenkens udtalelser i avisen:

»Hun glemmer, at der ligger en meget omhyggelig landsretsdom på over 90 sider, som giver min klient ret i, at Tineke Færch skylder ham penge,« siger Karoly Németh.

Da landsrettens dom faldt i foråret, fortalte Michael Teschl, at det havde været hårdt har det været for ham at blive beskyldt for at have haft fingrene uberettiget i tobaksenkens pengetank, og at han på et tidspunkt var gået ned med stress.

Berlingske har forsøgt at få kommentarer fra Michael Teschl og Tineke Færchs advokat Tyge Trier, men de er ikke vendt tilbage på avisens henvendelser.