Tobaksenke kæmper for at få syg datter trukket i retten

Retssagen mellem Tineke og Merethe Færch blev udsat i september 2013 på grund af Merethe Færchs sygdom. Nu udfordrer Tineke Færchs advokat en ny sygemelding fra datteren.

83-årige Tineke Færch ankommer tirsdag d. 11 marts 2014 til retten i Helsingør. Tineke Færch har stævnet sin datter Merethe Færch med krav om tilbagebetaling af 273 millioner kroner Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Tineke Færchs advokat Tyge Trier kærede i formiddag Merethe Færchs sygemelding fra sidste uge for at få lejlighed til at stille hende de mange spørgsmål, han har til hende. Nu er det så op til landsretten at vurdere, om en lægeerklæring fra Merethe Færch fra i fredags holder vand.

Det retslige slagsmål mellem mor, Tineke Færch og datter, Merethe Færch om i størrelsesordenen 275 mio. kr. har været meget længe undervejs. Retssagen, hvor Tineke Færch forlanger, at datteren skal betale hende et trecifret millionbeløb ovenpå en aktiehandel tilbage i 2006 har således været udsat adskillige gange.

Først var sagen berammet i 2012, men blev udskudt på initiativ af Merethe Færchs advokat. Så blev den berammet til foråret 2013, hvor den måtte aflyses på grund af af Tineke Færchs advokats sygdom og død. Så blev den berammet til september 2013, men udsat til marts 2014, fordi Merethe Færch meldte sig syg. Ved retsmødet i september 2013 fik Merethe Færch et pålæg fra retten i Helsingør om at møde, når den blev genoptaget i marts. Men det gjorde hun altså ikke.

Tineke Færchs advokat Tyge Trier beder nu landsretten tage stilling til Merethe Færchs sygemelding i håb om at få hende til at møde i retten for at blive afhørt.

Tyge Trier oplyste i formiddag, at Tineke Færch er villig til at forlade retslokalet, hvis Merethe dukker op, således at datteren ikke behøver at møde sin mor.

Merethe Færchs advokat Peter Schnadieck indvendte, at det er svært at gradbøje en lægeerklæring: »Merethe Færch kan ikke afgive forklaring, fordi hun er syg, sådan er det«, understregede han.

Det sidste retsmøde i sagen mellem mor og datter er fredag i næste uge, så landsretten når sandsynligvis ikke at tage stilling til Tyge Triers kæreskrift inden da.