Tobaksarbejdere får gyldne håndtryk

Får over en mio. kroner

Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De ansatte på House of Prince er sikret gyldne håndtryk, når cigaretfabrikken i 2011 flytter produktionen til lavtlønslande. Det er nemlig lykkedes tillidsrepræsentanter fra Dansk Metal, Fødevareforbundet NNF og Dansk El-Forbund at forhandle en skelsættende aftale på plads.

Tobaksvirksomheden, der i 2008 blev overtaget af British American Tobacco, punger ifølge Ugebrevet A4 ud med mere end 300 millioner kroner til de godt 500 fyrede ansatte. Tobaksarbejdere, maskinoperatører og elektrikere med lang anciennitet kan regne med en aftrædelsesgodtgørelse i millionklassen.

Jens Larsen, der er tillidsmand for virksomhedens 63 smede, får således et gyldent håndtryk på 1.432.000 kroner, når han i 2011 stopper efter 36 års ansættelse.

Arbejdsmarkedsforsker Carsten Jørgensen, ved Faos på Københavns Universitet, siger til Ugebrevet A4, at han aldrig har hørt om tilsvarende aftrædelsesordninger.

Ud over den økonomiske kompensation tilbydes de afskedigede medarbejdere også rådgivning, efteruddannelse og en række sociale tilbud.