Tobaks-enke fortsætter kampen efter nederlag i byretten

Den 83-årige Tineke Færch er endnu en gang klar til kamp mod datteren, som hun mener at have snydt hende for 273 mio. kr.

Tineke Færch ved retten i Helsingør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods et sviende nederlag i byretten i Helsingør i starten af maj, er tobaksenken Tineke Færch klar til endnu en kamp for at få sin ret. Hun har netop anket byrettens afgørelse til Østre Landsret, hvor hun nu vil søge at overbevise dommerne om, at hun har været genstand for en konspiration mellem datteren, Merethe Færch, og familiens rådgivere.

Tineke Færch solgte i 2006 en stor portion Færch-aktier til datteren Merethe Færch. Siden steg aktierne voldsomt i værdi, og Tineke Færch føler sig taget ved næsen, fordi hun efter eget udsagn blev presset til at sælge til datteren af bl.a.svigersønnen og familiens rådgivere.

»Vi har analyseret byrettens dom og har fundet det rigtigt at anke til landsretten. Vi vurderer fortsat, at sagen er juridisk stærk, og at landsretten kan forventes at nå til en meget anderledes vurdering af beviserne, bevisbyrde og jura i sagen,« siger Tineke Færchs advokat, Tyge Trier.

»Byretten fandt, at der forelå en »undskyldelig misforståelse« hos køberen af A-aktierne i Færch Holding, altså datteren Merethe Færch, og at misligholdelsen kunne repareres efterfølgende. Tineke Færch finder dette ræsonnement både forkert og urimeligt i en sag, hvor A-aktierne blev ført ud af det uskiftede bo via manipulation og tilbageholdelse af vigtige oplysninger,« siger han.

»I ankesagen vil Tineke Færch fremkomme med yderligere materiale, herunder vidneafhøringer, ligesom centrale aktører, der ikke gav møde i byretten, forhåbentlig kan afhøres om forløbet,« siger advokaten, der her må formodes at hentyde til Merethe Færch, som flere gange har meldt sig syg, da hun var indkaldt som vidne.

Tineke Færch blev i byretten dømt til at betale sagsomkostningner på 12 mio. kr. Tyge Trier oplyser, at der allerede er indgivet et særskilt kæremål om spørgsmålet om niveauet for sagsomkostninger.