To ugers salgsmaraton forude for NNIT-top

Der venter NNITs topledelse nogle travle uger med talrige præsentationer for mulige investorer inden den forventede første handelsdag 6. marts. Mandag blev børsprospektet præsenteret på fondsbørsen.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Det regner. Det blæser. Og der er få minutter til, at NNITs topledelse skal præsentere selskabets nye børsprospekt for pressen og investorerne, efter at prospektet er blevet offentliggjort mandag morgen.

NNITs administrerende direktør Per Kogut vil sammen med koncernfinansdirektør i NNIT Carsten Krogsgaard Thomsen og chefen for NNITs investorrelationer Jesper Wagener rigtig gerne ind.

Men vagten foran Københavns Fondsbørs kan ikke få hul igennem på hverken dørklokke eller telefon til receptionen, så døren kan blive åbnet. Den utålmodige NNIT-top må vente i regnen.

De står hver især klar med hver deres kuffert og tripper. Lige efter prospektpræsentationen går turen til London og videre til USA for at præsentere selskabet for mulige investorer.

»Nu har Carsten Borring skreget på børs-introduktioner i tre år, og så står vi her. Kan vi ikke få lov at komme ind?,« spørger en i køen med henvisning til fondsbørsens chef for noteringer, der ellers er rigtig glad for, at NNIT nu gør alvor af sine børsplaner.

Endelig får vagten hul igennem til receptionen, og direktørerne bliver lukket ind.

Første handelsdag 6. marts

Inden for er stemningen noget mere opløftet. Smilene bliver brede, og der bliver uddelt klap på flere skuldre.

Siden børsdebutanten O W Bunkers katastrofale kollaps i efteråret har det danske børsmarked i den grad haft brug for gode nyheder.

Meget tyder på, at NNIT kan være med til at lirke vinduet til det danske børsmarked op igen, efter at det med O W Bunkers fald smækkede i og efterlod de institutionelle investorer rasende og tvivlende over for nynoteringer.

Sammen med Novo Nordisks koncernfinansdirektør Jesper Brandgaard, der også er formand i NNIT, præsenterer Kogut og Krogsgaard selskabet og nøgletallene.

Per Kogut erklærer sig helt klar til det maraton af møder, han står over for i de kommende uger. Selskabet venter allerede at have første handelsdag fredag 6. marts.

»Jeg er superklar. Men jeg ser det ikke som meget anderledes end så meget andet, når man er glad og stolt over og indsigtsfuld i sin virksomhed. Det er den samme historie, vi skal ud at fortælle nu,« siger Per Kogut.

Han står til at få en gevinst på fire millioner kroner i forbindelse med noteringen af det selskab, som han har stået i spidsen for siden 2007.

»Jeg skal lægge cirka fire millioner kroner, og når jeg har leveret det, jeg skal, får jeg aktier for otte millioner kroner, når selskabet er noteret. Det er selvfølgelig interessant, men det er ikke noget, der ændrer mit liv,« siger Per Kogut.