To topchefer gået fra KMD

KMD har sagt farvel til to af sine direktører »efter gensidig aftale«.

KMDs koncernchef, Lars Monrad-Gylling, har slanket direktionen med to mand. Arkivfoto: Stine Larsen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To topchefer er nu fortid i Danmarks største privatejede IT-selskab, KMD, det tidligere Kommunedata.

Markeds- og servicedirektør Henrik Rasmussen og udliciteringsdirektør Aksel Bjørn Møller stoppede i fredags »efter gensidig aftale«, skriver Computerworld. Begge tilkendegiver over for netstedet, at de er gået i fuld fordragelighed.

Henrik Rasmussen har kun været hos KMD i lidt over to år. Han kom til i marts 2011 fra en stilling som direktør for den tyske softwaregigant SAPs internationale afdeling for brancheforretningsløsninger. Den afdeling, som han overtog hos KMD, var blevet oprettet to måneder tidligere. Hans opgave var at bidrage til KMDs vækst.

Aksel Bjørn Møller har været på sin post i fire år.

Solgt til amerikansk kapitalfond

KMD var indtil december 2008 ejet af kommunerne selv men blev så solgt til kapitalfonden EQT og den danske pensionskasse ATP for to milliarder kroner. De solgte i december 2012 KMD videre til den amerikanske kapitalfond Advent International for et ukendt beløb. KMD har siden skullet tilpasse sig den amerikanske ejers forhold og krav til rationaliseringer.

KMD har hovedsæde i Ballerup vest for København og omsatte i 2012 for 4.699 millioner kroner med et driftsresultat på 731,2 millioner kroner. KMD henter 69 procent af sin omsætning - i 2012 omkring 3,2 milliarder kroner - fra kommunerne, mens det fortsat går trægt med at få fat i statsopgaver, sådan som KMD har sat sig for for mange år siden. I 2012 voksede omsætningen her kun med 1,3 procent til omkring 515 millioner kroner. Den overhales dermed af omsætningen til erhvervslivet, som landede på omkring 900 millioner kroner, en fremgang på 21,2 procent.

KMD beskæftigede med udgangen af 2012 i alt 3.372 medarbejdere.

Administrerende direktør er siden september 1998 Lars Monrad-Gylling.