To Telenor-chefer smutter

Telenor udskifter direktørerne for alle sine privatkunder og begge sine lavprismobilselskaber.

Privatkundedirektør Peter Berg (billedet) og hans kollega, CBB Mobil- og Bibob-direktør Lars Asger Petersen skal nu arbejde for Telenors moderselskab, men hvad de præcis skal lave - og hvor - er omgærdet af hemmelighedskræmmeri. Foto: Telenor Fold sammen
Læs mere

To af Telenors danske direktører forlader deres poster. Privatkundedirektør Peter Berg og administrerende direktør for lavprismobilselskaberne CBB Mobil og Bibob, Lars Asger Petersen, skal fremover se verden med andet end rent danske øjne. De skal arbejde for den tværgående Telenor Group, uden at det kan meldes klart ud, hvad de skal beskæftige sig med - eller hvor.

Det bliver dog med stor sandsynlighed uden for Danmarks grænser.

Peter Berg er idemanden bag den totale omlægning, som Telenor i Danmark lancerede for et par uger siden. Her skar man samtlige tilskud til mobiltelefoner væk og ryddede op i sine abonnementer for at stå imod det blodbad, som mobilkrigen gennem især det seneste halve år har medført.

Peter Berg har været hos Sonofon, der siden blev købt af norske Telenor, siden 1997. Han overlader midt i maj de 2,5 millioner danske privatkunder til Mattias Ringqvist, der er hans svenske kollega og i ti år har arbejdet med telefoni, siden han kom fra konsulentvirksomheden McKinsey & Co.

Glad for at have prøvet chefstolen

Lars Asger Petersen afleverer allerede på mandag nøglerne til kontoret i Rødovre til sin afløser, Mikkel Noesgaard. Lars Asger Petersen har været i Sonofon og siden i Telenor i sammenlagt 13 år. De seneste fire år har han været direktør for først CBB Mobil, siden Bibob, som Telenor købte af »telebøllen« Frank Rasmussen. Under Lars Asger Petersen er både omsætning og kundetal fordoblet.

Lars Asger Petersen, som er eneste dansker i et internt lederrekrutteringsprogram i Telenor, er glad for at have prøvet kræfter med chefstolen men besluttede sig for et års tid siden for, at han efter fire år snart gerne ville videre.

Mikkel Noesgaard har siden 2010 arbejdet i Telenors danske privatkundedivision men har ikke tidligere arbejdet sammen med sin forgænger.

»Men han har god erfaring fra både små og mellemstore virksomheder, og det passer godt til CBB og Bibob,« siger Lars Asger Petersen til Business.dk.

Telenor er verdens sjettestørste mobilselskab med over 203 millioner kunder i 14 lande.