To Telenor-chefer går af efter korruptionssag

Der sker udskiftning i topledelsen hos teleselskabet Telenor, der fredag meddelte, at både finansdirektøren, Richard Olav Aa, og chefjuristen, Pål Wien Espen, har indgået fratrædelsesaftaler med selskabet.

Der sker udskiftning i topledelsen hos teleselskabet Telenor, der fredag meddelte, at både finansdirektøren, Richard Olav Aa, og chefjuristen, Pål Wien Espen, har indgået fratrædelsesaftaler med selskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: MAURITZ ANTIN

De to chefer har ifølge den svenske avis Dagens Industri ikke arbejdet siden november sidste år, hvor den russiske mobiloperatør Vimpelcom, som har Telenor som storaktionær, havnede i en stor korruptionsskandale.

Meddelelsen om fratrædelserne kom i forbindelse med præsentationen af en ny rapport udarbejdet af Deloitte om, hvordan Telenor håndterede korruptionsbeskyldningerne rettet mod den russiske mobiloperatør.

I rapporten fremgår det, at ingen medarbejdere i det norske teleselskab har været involveret i korruptionen eller foretaget andre lovovertrædelser. Deloitte er dog nået frem til, at der er visse svagheder hos Telenor blandt andet i forhold til organisationsstrukturen, kommunikationen og ledelsen.

Det russiske teleselskab Vimpelcom indvilligede i februar i at betale 795 mio. dollar, godt 5,3 mia. kr., i bøde i en korruptionssag i Uzbekistan. Sagen handler om, at det russiske selskab har bestukket regeringsfolk tæt på præsidenten for at vinde licenser.