To spanske fly skal flyve på 27 SAS-ruter

Foto: Mads Claus Rasmussen

Det skandinaviske flyselskab SAS får to nye fly i flåden. Flyene kommer fra det spanske flyselskab Air Nostrum.

Det skriver branchemediet Check In.

De to fly kommer blandt andet til at flyve på nogle af SAS' indenrigsruter.

Det ene fly har været i gang i to uger, mens det andet ventes at støde til flåden, når sommerfartplanen træder i kraft 25. marts. Flyene skal operere på SAS' ruter indtil sommerfartplanen udløber 27. oktober.

Rejsende på to danske indenrigsflyvninger mellem København og Aarhus samt København og Aalborg kan sætte sig til rette i de nye fly.

Det er dog ikke kun danske byer, hvor de spanske fly skal lande. Flyrejsende til 25 andre europæiske byer også kan stige ud af de spanske fly. På Aalborg-ruten skal flyene i længere perioder betjene to af de daglige rotationer.

Flyene, der er af typen CRJ1000, har en kapacitet på 100 passagerer. Hvilket er en forøgelse i forhold til de 90 passagerer som CRJ900-fly fra CityJet, der også flyver på strækningerne, kan rumme.

SAS har, foruden de nye Air Nostrum-fly, 30 fly, der opereres af eksterne partnere. Når de nye fly kommer, skal de eksterne fly varetage omkring 27 pct. af SAS' flyvninger. Det er 14 pct. af SAS kunderne, og det svarer til mere end 4 mio. passagerer årligt, skriver Check In.

/ritzau/FINANS