To Spæncom-direktører var én for meget

Spørgsmålet i betonkoncernen Spæncom var ikke, om der skulle rulle hoveder i topledelsen. Det handlede kun om, hvem man skulle skille sig af med, fortæller bestyrelsesformand Pertti Nupponen.

De økonomiske uregelmæssigheder, som i forrige uge førte til bortvisning af økonomidirektør Per Frost i Spæncom, er større end først udmeldt, meddeler selskabet, der senest på fredag vil melde mere konkret ud efter i samarbejde med politiet, at have undersøgt sagen yderligere. Billedet fra Spæncom i Hedehusene. (se diverse Ritzau historier) (Foto: Kristian Juul Pedersen/Scanpix 2005) Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Juul Pedersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To direktører i Spæncom var én for meget. Spæncom skal nemlig spare på alle niveauer, inklusiv i topledelsen, og derfor stod valget mellem at skille sig af med nummer et eller to i hierakiet. Det fortæller betonkoncernens bestyrelsesformand Pertti Nupponen.

”Markedet er skidt, og salget er gået ned. Vi skal nedbringe vores omkostninger på alle plan i koncernen. Vi har haft gode diskussioner med Peter og René (Spæncoms ledelse, red.), og de har selv sagt, at der ikke er grund til at have to direktører i en tid som denne. Så det handlede om, hvem der skulle forlade Spæncom,” siger Pertti Nupponen til Business.dk.

Meldingen kommer, efter at betonkoncernen kunne fortælle, at man skiller sig af med adm. direktør Peter Assam og en række menige medarbejdere i kølvandet på selskabets elendige halvårsregnskab. Ny administrerende direktør bliver den hidtidige nummer to i hierakiet, 56-årige René Kjærsgaard-Nielsen.

Vi kan vel udlede, at bestyrelsen ikke mener, at Peter Assam har gjort det godt nok i Spæncom?


”Sådan vil jeg bestemt ikke sige. Vi har været tilfredse med Peters arbejde, men der skulle ske noget nyt, og vi er sammen blevet enige om beslutningen. Det hele er sket i et godt klima,"
siger Pertti Nupponen.

Men vi kan vel godt blive enige om, at Peter Assam er blevet fyret?


”Det ord vil jeg ikke bruge. Det har været en konstruktiv proces hele vejen igennem.”

Hvad er årsagen til, at I mener, at René Kjærsgaard-Nielsen kan gøre bedre?

”Jeg vil ikke sige, hvem der er bedst. Men vi skulle vælge én, og nu blev det René. Vi havde to gode direktører."

Hvor mange menige medarbejdere skal fyres?


”Der er allerede mange, der har forladt Spæncom det seneste år. Vi ved ikke, hvor mange der fortsat skal forlade Spæncom. Det skal den nye adm. direkter finde ud af.”