To skyskrabere på vej til Amager

Pensionskasser investerer 675 millioner i to højhuse på det nordlige Amager. Beboerne kan rykke ind i slutningen af næste år med udsigt over Øresund.

KPC står bag to kommende højhuse på det nordlige Amager - her ses et projekt med 130 boliger i op til 12 etager med Danica Pension som investor. Fold sammen
Læs mere
Foto: Animation fra KPC.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I løbet af foråret stikker bygge- og udviklingsfirmaet KPC spaden i den amagerkanske jord til to højhuse eller - med lidt god vilje - skyskrabere på 12 og 16 etager.

Begge komplekser ligger i et stort byggefelt på en tidligere industrigrund ved Krimsvej tæt ved Øresund metrostation og Amager Strandpark. Hidtil har byggeriets dvale og siden finanskrisen lagt en dæmper på investeringslysten, men nu har KPC indgået aftaler om de to projekter til samlet op imod 675 millioner kroner og forventet åbning i slutningen af næste år."Pensionskasserne har fået øjnene op for, at den demografiske udvikling med 100.000 ekstra indbyggere betyder, at København bliver en tilflytterby. Og området ligger tæt på metro, så beboerne kun er få minutter fra centrum, men alligevel bor med luft og lige ved strandparken," siger Bo Knudsen, administrerende direktør i KPC, til Berlingske Business.

Det højeste projekt, med byggeri i 16 etager, omfatter 190 boliger og bliver ejet af Lærernes Pensionskasse. Det andet projekt består af 130 lejligheder inklusive et tårn på 12 etager. Her er investoren Danica Pension, som er en del af Danske Bank-koncernen.

Begge projekter er tegnet af Arkitema, og i lejlighederne allerede fra anden etage bliver der vue over Øresund, lover KPC, der selv har base i Herning, langt fra sund og hav.I øjeblikket foregår der byudvikling adskillige steder i hovedstaden, blandt andet i Ørestad, Sydhavnen, Carlsberg-byen, gamle industriområder på det nordlige Amager og i Nordhavn samt i Flintholm-kvarteret på Frederiksberg.