To sigtet for insiderhandel i Microsoft

Ansat i finansafdelingen fortalte ven om forestående handel, og sammen scorede de gevinsten.

Microsoft har fyret en medarbejder i finansafdelingen, efter at han er sigtet i en sag om insiderhandel. Arkivfoto: Dan Levine, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: DAN LEVINE

En ledende medarbejder i Microsofts finansafdeling er blevet sigtet for ulovligt at have tjent over to millioner kroner på insiderhandel.

Brian Jorgenson har ifølge det amerikanske justitsministerium og fondsbørsen viderebragt interne oplysninger til en tidligere kollega, Sean Stokke, som derefter handlede Microsoft-aktier med den nye viden i baghovedet. Det indbragte dem over 390.000 dollars i gevinst over 18 måneder, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge anklageskriftet begyndte den ulovlige handel i april 2012, da den dengang 32-årige Brian Jorgenson gennem sit job i softwaregigantens finansafdeling fandt ud af, at Microsoft overvejede at investere mange millioner dollars i boghandlerkæden Barnes & Nobles digitale forretning.

Delte gevinsten i små kuverter

Han fortalte det til Sean Stokke, som derefter investerede i Barnes & Noble. Og aktien steg da også ganske rigtigt 51 procent, da nyheden om Microsofts investeringer kom frem 30. april.

De to havde tidligere arbejdet sammen i et andet selskab, og de delte gevinsten på først 184.000 dollars, som blev lagt i kuverter med 10.000 dollars i kontanter i hver.

Parret gentog succesen to gange mere i de følgende 18 måneder ved at handle på baggrund af interne oplysninger fra Microsoft.

Insiderhandel er ulovlig og kan medføre op til 20 års fængsel og fem millioner dollars i bøder til de to mænd.

Microsoft har fyret Brian Jorgenson.