To østdanske banker planlægger fusion

Bestyrelserne i Lollands Bank og Vordingborg Bank ønsker at fusionere de to banker under navnet Vor Bank.

Vordingborg Bank og Lollands Bank går sammen under navnet Vor Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Wilhelm/Vordingborg Bank
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Ledelserne i Lollands Bank med hovedsæde i Nakskov og hos kollegaen Vordingborg Bank er blevet enige om, at de to banker skal søge en sammenlægning. Det meddeler de to pengeinstitutter i en fælles meddelelse til fondsbørsen.

De to banker er begge børsnoterede banker, og fusionen sker på eget initiativ, understreger de i meddelelsen - hvor de også afslører, at den kommende bank får navnet Vor Bank.

»Efter fusionen vil den fusionerede bank være en endnu stærkere lokal aktør med et forbedret forretningsgrundlag, en forbedret rentabilitet, og et højere kapitalgrundlag,« hedder det fra bankerne, som også understreger, at den fusionerede banks nøgletal vil alle ligge inden for Finanstilsynets grænseværdier i tilsynsdiamanten.De to bankers samlede udlån og garantier får en fordeling med ca. 40 procent til privatkunder og ca. 60 procent til erhvervskunder. En god spredning af erhvervsudlånene betyder, at der efter fusionen ikke vil være en eksponering mod enkeltbrancher på over 15 procent.

Lollands Bank beskæftiger 61 medarbejdere og Vordingborg Bank beskæftiger 48 medarbejdere.

Den fusionerede bank Vor Bank vil få en balance på ca. 3 milliarder kroner og en egenkapital på ca. kr. 400 mio. kroner. Den fusionerede bank ville opgjort pr. 30. juni 2013 have en proforma solvens på 16,9 procent og et proforma individuelt solvensbehov på 10,8 procent, skriver de to banker i meddelelsen.

Vordingborg Bank kom ud af første halvår med et underskud før og efter skat på henholdsvis 7,0 mio. kr. og 6,2 mio. kroner, til dels som følge en godtgørelse til en fratrådt direktør og en ledende medarbejder på 6,2 mio. kr. og dels en konsekvens af nedskrivninger på udlån svarende til 8,6 mio. kr.

Lollands Bank havde for første halvår et resultat på 14,3 mio. kr. før skat.