To Øl-iværksættere slukker tørsten kloden rundt

Med høje ratings blandt ølentusiaster og international anerkendelse er der for alvor kommet skub i mikrobryggeriet To Øl.

Foto: Søren Bidstrup. Tore Gynther og Tobias Emil Jensen fra To Øl
Læs mere
Fold sammen

De to lærlinge af ølkongen, Mikkeller, Tore Gynther og Tobias Emil Jensen, har overvældende succes med deres fem år gamle mikrobryggeri, To Øl.

To Øl startede med kommerciel ølbrygning i 2010. Året efter etablerede de anpartstselskab med 100.000 kr. på kontoen, og det har båret frugt. Alle tjente penge er geninvesteret i produktudviklling, nye bryg og samarbejder og sidste år voksede omsætningen med hele 80 pct., mens bundlinjen steg med 66 pct. til fire mio. kr., så egenkapitalen nu har rundet de 8 mio. kr.

Tore Gynther forklarer fremgangen med en støt stigende efterspørgsel og international anerkendelse.

»Vi har ligget på listen over verdens 100 bedste bryggerier i verden i flere år i træk og blev sidste år udnævnt til verdens 9. bedste bryggeri på ratebeer.com,« lyder en del af hans forklaring.

To Øl har endvidere sidste år vundet det svenske Systembolagets øl-konkurrence, Tender, hvilket har udløst en ordre på 150.000 liter til det svenske marked. Sidste år var den samlede produktion på 800.000 liter

»Det er ikke bare i Norden og USA, at craft beer populariteten vinder frem. Vi bliver kontaktet af alt fra Gibraltar, over Sydafrika til Korea, der ønsker at importere vores øl,« oplyser Tore Gynther.

Mikrobryggeriet oplyser således, at det eksporterer til 40 lande på verdensplan, og mere end 90 pct. af To Øls produktion går til udlandet.

To Øl driver også udskænkningssteder. Blandt andet sammen med Danmarks ukronede ølkonge, Mikkel Borg Bjergsø, der under navnet Mikkeller er kendt videnom blandt klodens ølentusiaster. Det var da også Mikkel Borg Bjergsø, som i sin tid lærte de To Øl-drenge at brygge, da han underviste de to daværende gymnasiedrenge i fysik og matematik.

To  Øl åbnede i maj brygpubben BRUS på Nørrebro i København med eet bryggeri, bar, butik og restaurant.