To nye toptelefoner fra Samsung

Verdens største mobilproducents nye Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge kommer i danske butikker fra 11. april. Til sommer er der premiere på Samsungs eget mobilbetalingssystem.

Her er Samsungs nye topmodel, Galaxy S6, i hænderne på Samsung Electronics topchef, J.K. Shin, på Mobile World Congress i Barcelona. Telefonen - og dens tvillingebror med kantskærm - kommer til Danmark om en måneds tid. Foto: Lluis Gene, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: LLUIS GENE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung går som ventet i frontalkrig med ærkerivalen Apple med lanceringen af sine to nye toptelefoner, Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge, hvor skærmen snor sig rundt om den ene kant. Til sommer lanceres Samsungs eget mobilbetalingssystem, Samsung Pay.

Den sydkoreanske elektronikgigant, som er verdens største mobil- og TV-producent, lancerede søndag aften de to telefoner, som kommer i danske butikker 11. april - Galaxy S6 til 5.500 kroner, Galaxy S6 Edge til 6.500 kroner.

Klar til trådløs opladning

»Ikke flere internetrygter,« som topchefen for Samsung Electronics, J.K. Shin, med et stort grin sagde, da han gik på scenen i Barcelona forud for åbningen mandag af verdens største mobilmesse, Mobile World Congress.

De to nye toptelefoner, som - bortset fra skærmdesignet er ens - fortsætter Samsungs Galaxy-serie i design og stil, men Samsung håber, at den bedre teknologiske indmad kan trække kunder tilbage til Samsung-verdenen, som er blevet lidt mindre, efter at Apple i efteråret lancerede sine to nye iPhone-telefoner. Det er gået hårdt ud over salget af Galaxy S5-serien.

Begge telefoner er på 5,1 tommer, har en super-AMOLED-skærm og kan lades op trådløst ved at blive lagt oven på en ladestation.

Kantskærm til korte beskeder

De er udstyret med et kamera med en opløsning på 16 megapixler - og et frontkamera på fem megapixler. Kameraet er konstant i standby og kan derfor ifølge Samsung aktiveres på blot et sekund, så man kan nå at tage det hurtige billede. De kommer med Samsungs sikkerhedssoftware, Knox, som gør det muligt at bruge samme telefon til privat- og arbejdsbrug men på en måde, så fortrolige arbejdsdata ikke blandes med private oplysninger.

Den lille ekstraskærm på Galaxy S6 Edge er designet til at kunne vise korte beskeder - lidt à la rulleteksterne i bunden på nyhedsudsendelser i fjernsynet. Så kan man f.eks. se, hvem der ringer, og lægger man fingeren på pulsmåleren, sendes en SMS til den, der ringer op, hvis man er optaget.

De er begge udstyret med Gorilla-glas, som er langt mere modstandsdygtig over for ridser og skrammer.

Redesignet brugerflade i farver

Der er en octacoreprocessor i telefonen, hvis mindste udgave kommer med 32 gigabyte lagerplads.

Begge Galaxy S6-telefoner har indbygget NFC-chip, så de kan bruges til mobilbetaling.

Samsung har redesignet og poleret brugerfladen, så klare farver gør det lettere at finde hurtigt rundt blandt programmerne. Ved et tryk på en enkelt knap får man alle de hyppigst brugte programmer frem.

Sommerpremiere på nyt mobilbetalingssystem

Til sommer lanceres Samsungs nye mobilbetalingssystem, Samsung Pay. Det sker i USA og hjemlandet Sydkorea, og modsat andre betalingssystemer, som kræver særlige chips, arbejder Samsung Pay umiddelbart sammen med de magnetstriber, som allerede findes i kortlæserne i butikkerne.

Dermed kan Samsung Pay fra dag 1 bruges langt flere steder end Apples system, Apple Pay. Samsung lover desuden, at ingen kortdata gemmes på hverken telefonen eller hos Samsung.

Men Samsung Pay vil også kunne bruges sammen med traditionelle betalingskort, og mobilgiganten har indgået samarbejde med Mastercard og Visa samt med en række af de store banker.